MER ELEGANT: Utseendet til nye Leaf blir ikke like ekstremt som på IDS Concept, men mer elegant enn dagens modell. Rekkevidden blir også betydelig lengre. Foto: Rune Korsvoll
MER ELEGANT: Utseendet til nye Leaf blir ikke like ekstremt som på IDS Concept, men mer elegant enn dagens modell. Rekkevidden blir også betydelig lengre. Foto: Rune Korsvoll

Kommer til Norge i høst

Hemmelig visning av nye Nissan Leaf

I disse dager pågår en hemmelig visning av nye Nissan Leaf. En av verdens mest solgte elbiler kommer i helt ny utgave til høsten, og noen få utvalgte samarbeidspartnere i Europa har reist til Japan for å se bilen for første gang.

Publisert Sist oppdatert

Nissan var en av de første bilprodusentene som satset på elektriske biler og lanserte Leaf i Japan i 2010 og i Europa våren 2011.

Til tross for alderen, er Leaf fortsatt en av de mest solgte elbilene i Norge. Derfor er dette også en av høstens største nyheter i norske bilbutikker.

Når den nye utgaven av bilen kommer til høsten, er det meste forandret:

Utseendet er betydelig mer elegant og den vil få et batteri på 60 kWh. Det er det samme som i Opel Ampera-e, som har Europa-premiere på norske veier rett over påske. Det betyr at rekkevidden øker kraftig, og blir opp mot 500 kilometer på en god dag.

Trolig vil Leaf kunne leveres med flere batteri-størrelser til forskjellige priser, slik at den kan tilpasses ditt behov. 

Nye Leaf vil etter planen bli vist offentlig første gang i september i år.

Bilder av den ferdige bilen er ennå ikke lekket ut, men trolig vil den få klare trekk fra konseptbilen IDS (bildet), som Nissan viste på Tokyo-utstillingen for to år siden.

Spionbildene av bilen fra testkjøring blant annet i Tyskland, viser at den også får betydelig større bagasjerom enn dagens modell.

Prisen på nye Leaf er selvfølgelig ikke klar, men dersom den skal være konkurransedyktig med Opel Ampera-e og nye Tesla Model 3, er det snakk om fra i overkant av 300.000 kroner. Dagens Leaf med den lengste rekkevidden, koster fra 210.000 kroner.