BENSINDUFT: Mach-Eau er utviklet av Ford, og skal lukte raffinert av bil.

Én av fem elbil-eiere vil savne bensinduften:

Parfymen som gjør deg brennhet ved ladestasjonen

Lei av å dufte nyåpnet fiolinkasse eller japansk skog – hva med en flakong bensin tilsatt litt eksos og litt hest? Ford står bak miksen.

Publisert

I følge en undersøkelse foretatt av Ford, vil én av fem elbileiere savne duften av bensin. Derfor har bilgiganten like godt laget en egen parfyme som passer dem med bensin i blodet.

Men produktet er primært skapt med et mål om at mytene rundt elbiler skal fordufte. Derfor er også dette en førsteklasses parfyme, utviklet av Pia Long i det anerkjente parfymehuset Olfiction.

Litt hest

Parfymen skal kunne nytes av en hvilken som helst nese, og bensinduften er mikset med både røyk, gummi og litt dyr. Fortrinnsvis hest, ettersom mustangen knyttes til både legenden fra 1964 og den moderne elbilen Mach-E, som vi begynner å se mange av på veiene.

NYTES: Duften av bensin og litt annet både bil- og dyrerelatert, skal kunne nytes av de fleste neser.

Ford lanserte parfymen på årets «Goodwood Festival of Speed», som er en feiring av motorsport og amerikansk bilkultur. Fords ambisjon er å overbevise bensinhodene om at det finnes mye moro på bilfronten når bensinpumpene tømmes en gang i framtiden.

Dessverre er ikke parfymen ment for kommersielt salg. Men det kan skje.

Lete lenge

Og selvsagt mener Ford de har et elektrisk alternativ å tilby:

  • Nye Mustang Mach GT med 487 hester, 860 Nm og en tid fra 0-100 på vanvittige 3,7 sekunder.

Selv på Goodwood-festivalen må du lete lenge etter en fossilbil godkjent for vanlig ferdsel, som presterer det samme.

RÅ: Elektriske Mustang Mach-E er siste nytt fra Ford, og den kjører fra nesten alt av bensinbiler skapt for vanlig trafikk.