NORGE FØRST: Interessen for å reservere Polestar 1, den første bilen i Volvos nye merke for elektriske biler, har vært så stor blant nordmenn at Norge er valgt ut som et av de første landene som får selge bilen. Foto: Polestar
NORGE FØRST: Interessen for å reservere Polestar 1, den første bilen i Volvos nye merke for elektriske biler, har vært så stor blant nordmenn at Norge er valgt ut som et av de første landene som får selge bilen. Foto: Polestar

Kommer i salg fra 2018:

Denne el-Volvoen fra Polestar selges først i Norge

Norge, sammen med Kina, USA og Sverige, blir det første landet der Volvos nye elbilmerke Polestar skal selges. Polestar 1 ruller ut fra den kinesiske fabrikken i midten av 2019, men kan bestilles allerede fra tidlig neste år.

Publisert Sist oppdatert

Polestar 1 ble vist fram som prototype i oktober og interessen for å kjøpe bilen har vært stor – ikke minst fra norske kunder.

Det er årsaken til at Norge er valgt ut som et av de første landene i verden som får selge bilen.

Hvor mange nordmenn som har meldt sin interesse for bilen vil ikke Polestar si noe om, bortsett fra at antallet reservasjoner overstiger det antallet fabrikken hadde planlagt med fra starten.

Les også: XC40 prøvekjørt - Volvos kuleste bil siden Amazon

I tillegg til landene nevnt foran, vil også Tyskland og Nederland starte salget av bilen i 2018.

I alle landene vil det bli opprettet såkalte Polestar Places, dit kundene kan komme for å stifte nærmere bekjentskap med alle de elektriske bilene som Volvo nå skal bygge under merkenavnet Polestar.

Les også: Volvo XC60 er 300.000 billigere i Sverige

Polestar 1 og alle de andre modellene som kommer etter hvert, skal du kunne abonnere på i stedet for å kjøpe.

Det betyr at du betaler en fast pris hver måned der alle kostnader, inkludert forsikring og service, er inkludert. Etter to år kan du bytte til en ny bil i den samme ordningen.

Bilen kan også kjøpes, men foreløpig har ikke Polestar antydet noen pris.

Polestar 1 er den første bilen med Polestar-emblemet på panseret.

Det er en såkalt 2+2 seters kupé, med to små bakseter som vanligvis ikke passer til å sitte i.

Dette er ikke en hel-elektrisk bil, men en ladbar hybrid med 600 hester og en elektrisk rekkevidde på hele 150 kilometer, ifølge Polestar.

Produksjonen av bilen starter i midten av 2019 på en fabrikk som nå er under bygging i Chengdu i Kina.