LAD ELBILEN I 1.000 METERS HØYDE: Nå får DNT sin første ladestasjon på Haukeliseter Fjellstue. I sommer kåret Motor spisestedet langs E134 til Årets veimat 2017. Foto: Mette Randem
LAD ELBILEN I 1.000 METERS HØYDE: Nå får DNT sin første ladestasjon på Haukeliseter Fjellstue. I sommer kåret Motor spisestedet langs E134 til Årets veimat 2017. Foto: Mette Randem

Ny elbil-lader på E134 over Haukeli:

Nå kan du hurtiglade bilen på Norges beste veikro

Turistforeningen åpner sin første hurtigladestasjon for elbiler på Haukeliseter Fjellstue – 1000 meter over havet på veien mellom Haugesund og Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 10. november åpnet Fortum Charge & Drives nye ladested for elbiler på Haukeliseter Fjellstue. Det er DNTs (Den Norske Turistforeningen) første hurtigladestasjon.

Det er utplassert to hurtigladere med CCS og CHAdeMO (50kW) og én mellomrask ladestolpe Type 2 (22kW) med to uttak.

Gjendesheim (som gjerne er startpunkt eller mål for vandrere over Besseggen) var den første DNT-hytta som fikk ladestasjon, med en effekt på 3,7KW og uttak for to ladere. Også på Sota Sæter er det ladestasjon på gang.

I sommer vant Haukeliseter Motors kåring av Årets veimat 2017, da vi i Motor kåret det til det beste spisestedet langs veien.

«Å kjøre over Haukeli er en opplevelse. Og når du kommer inn på det hyggelige tunet på Haukeliseter, er det som en liten åpenbaring. Alt er laget fra bunnen av på kjøkkenet og av lokale råvarer. Det er bare å glede seg, samme hva du går for,» skrev vi i anmeldelsen.

Når de nå får på plass en hurtiglader for elbil, har de gjort det enda enklere for folk å legge veien over høyfjellet.

 Les også: Er dette Norges 10 verste veikroer?

– Vi på Haukeliseter er godt fornøyd med å få på plass et ladested her hos oss. Det er et godt tilbud til folk på vei over fjellet og passer bra inn i vår miljøprofil, sier bestyrer Ole Øiseth på Haukeliseter Fjellstue.

– Haukeliseter har alltid vært en skysstasjon. Når det nå kommer nye og mer miljøvennlige transportformer over fjellet, er det spesielt hyggelig at vi kan bidra til at både folk og elbiler kan få påfyll på høyfjellet mellom øst og vest, sier daglig leder i Stavanger turistforening Preben Falck.