ALPE-SLAGER: Med Tesla Model 3-tallene i mars er for første gang en elbil mestselgende modell i Sveits. Foto: Tomm W. Christiansen
ALPE-SLAGER: Med Tesla Model 3-tallene i mars er for første gang en elbil mestselgende modell i Sveits. Foto: Tomm W. Christiansen

Nye salgstall i Sveits:

Nå er vi ikke lenger alene i elbil-bobla

Norge har vært en øy for seg selv når det gjelder salg av elbiler. Ingen andre steder har elbilene dominert salgslistene som i Norge. Men nå har Tesla brutt en ny barriere med sin Model 3: I mars var den mest solgte bilmodell i Sveits.

Publisert Sist oppdatert

Vanligvis er bilsalget i Sveits av relativt begrenset interesse for oss i Norge. Det sveitsiske bilsalget er omlag dobbelt så stort som det vårt, og landet er såvidt blant topp 10 av de europeiske markedene.

Men ved Model 3-introduksjonen nå i vår har for første gang en elbil gått til topps på salgsstatstikken.

Les også: Tesla Model 3 i test – alle gode ting er 3

Smadret rekordene

Det ble gjort 1094 Model 3-registreringer i mars, mens tradisjonelle bestselgere som Skoda Octavia og VW Golf endte på henholdsvis 801 og 546 biler, i følge nettstedet Electrek.co.

Sveits har vært et av de bedre europeiske markedene for Tesla de siste årene, med et salg på mellom 1000 og 2000 biler årlig.

I Norge har Tesla har drøyt 8000 registreringer begge de to siste årene, men marstallene for Model 3 smadret alle tidligere rekorder – med 5315 registreringer for denne modellen alene.

For Europa som helhet tegner tallene et noe annet bilde. Siste kvartal 2018, som er det siste med offisielle tall fordelt på drivlinje, utgjorde de batterelektriske bilene 2,7 prosent av de europeiske nybilsalget (2,0 prosent på årsbasis).

De globale tallene viser 95 prosent av verdens biler i 2018 gikk på fossilt drivstoff.