VW-BÅTEN: Volkswagen venter storsalg av sin nye ID.4 som nå skipes ut i markedene verden over.
VW-BÅTEN: Volkswagen venter storsalg av sin nye ID.4 som nå skipes ut i markedene verden over.

Anerkjent analyseselskap spår tronskifte:

«VW vil passere Teslas elbilsalg innen fem år»

Volkswagen vil passere Tesla og være verdens største elbilprodusent i løpet av fem år, mener analyseselskapet LMC Automotive.

Publisert

Det skriver bransjenettstedet Automotive News Europe tirsdag.

– Tesla har dominert som det ledende elbilmerket de siste fem årene, men det kan helt åpenbart ikke vare, sier LMC-direktøren Pete Kelly.

Tross alle problemene med ID.3, forventer LMC at Volkswagens tunge investeringer i ny teknologi snart vil kaste av seg.

  • LMC forventer at Teslas globale markedsandel faller fra over 20 til rundt 10 prosent i 2025, mens Volkswagen-konsernet vokser fra under 10 til mer enn 15 prosent.

Samtidig peker Kelly på at Toyota, Ford, Mercedes og GM også ventes å kapre betydelig større andeler av elbil-markedet i årene som kommer.

Volkswagen har beregnet at de vil ha produsert 26 millioner elbiler på verdensbasis innen 2030, og at nær 75 prosent av disse vil være på MEB-plattformen som er brukt i både ID.3 og den kommende ID.4. På verdensbasis solgte de 5,3 mill. VW-biler totalt i 2020, i tillegg til drøyt 3 mill. biler av de andre konsernmerkene Audi, Skoda, Seat og Porsche.

Hvis vi legger dagens salgstakt til grunn vil altså ikke mer enn en snau fjerdedel av den samlede konsernproduksjonen frem til 2030 være helelektrisk.