PRISHOPP: Even Sandvold Roland, informasjonssjef i Tesla Norge, bekrefter at prisen på Model Y nå er hevet nær sju prosent. Foto: Henrik Skolt, NTB / scanpix
PRISHOPP: Even Sandvold Roland, informasjonssjef i Tesla Norge, bekrefter at prisen på Model Y nå er hevet nær sju prosent. Foto: Henrik Skolt, NTB / scanpix

Tesla øker prisene:

Model Y betydelig dyrere over natten

Tesla øker den norske prisen på Model Y med nesten sju prosent. Bilen har akkurat kommet i produksjon, men er ikke ventet til Norge før neste år.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tesla oppgir foreløpig ikke om økningen vil gjelde også for dem som forhåndsbestilte før 3. februar.

Dette er modellene som, ifølge OFV Kjøretøydata, har fått ny pris:

  • Tesla Model Y Long Range AWD øker fra 474.000 kroner til 507.000 kroner (opp 6,9 prosent).

  • Tesla Model Y Long Range AWD 7-seter øker fra 499.100 kroner til 532.100 kroner (opp 6,7 prosent).

Tesla selv oppgir ikke hva årsaken til prisøkningen er, selv om det er nærliggende å anta at den svekkede kronekursen i forhold til amerikanske dollar er en medvirkende faktor.

Informasjonssjef Even Sandvold Roland i Tesla Norge bekrefter prisøkningen, men han utdyper ikke om bakgrunnen.

Lengre rekkevidde

Bilens spesifikasjoner er forbedret siden Model Y ble annonsert, blant med lengre rekkevidde og større dekk (19 tommers blir standard, med mulighet for 20 tommers dekk).

På spørsmål om kunder som har forhåndsbestilt Model Y vil få bilen til den prisen som opprinnelig ble annonsert, eller om økningen vil gjelde også for dem, svarer Sandvold Roland at den avgjørelsen ikke er endelig tatt, men at avtalen som er signert åpner for justeringer i etterkant.

Der heter det:

«Endelig Kjøpesumsoversikt: Du vil motta en Endelig Kjøpesumsoversikt når det nærmer seg din leveringsdato. Den vil inkludere endelig kjøpesum basert på din endelige Kjøretøyskonfigurasjon og inkluderer skatter og offisielle avgifter og gebyrer.»

Produksjon av Model Y, en mellomstor SUV på størrelse med Jaguar I-Pace, kom nylig i gang ved fabrikken i Fremont i California, vesentlig tidligere enn beregnet.

Det er likevel ikke planlagt at bilen skal komme tidligere til Norge. Lanseringsdato her er fortsatt tidlig neste år.

Men om ikke leveringsdatoen er endret, så er i hvert fall prisen oppjustert.