HAR BILER – VIL SELGE: PR- og markedsdirektør Roger Andersen hos Renault Norge lokker med prisavslag på opptil 20.000 kroner for den nylig oppgraderte elbilen Renault Zoe.
HAR BILER – VIL SELGE: PR- og markedsdirektør Roger Andersen hos Renault Norge lokker med prisavslag på opptil 20.000 kroner for den nylig oppgraderte elbilen Renault Zoe.

Renault går mot strømmen på strøm:

Setter ned prisen på Zoe

Stadig flere bilimportører øker prisene på nye biler som følge av svak kronekurs. Renault, derimot, setter nå ned prisen på sin elbil, Zoe.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Renault reduserer prisen på elbilen Zoe så langt lageret rekker.

Prisjusteringene flere importører har foretatt har i stor grad sammenheng med at den norske kronen er svekket i forhold til andre valutaer, slik at importprisen på biler blir høyere.

Men Renault-importøren går altså i denne omgang den motsatte veien. I en sommerkampanje nå i mai, juni og juli tilbys elbilen Renault Zoe til en lavere pris enn tidligere, nemlig fra 239.900 kroner. Det betyr et avslag på 10.000 kroner.

Prisen går ytterligere ned med 10.000 til 229.900 kroner hvis man velger å ikke inkludere den ekstra ladekabelen som er nødvendig for dem som nødlader fra vanlig stikkontakt.

Motor publiserte nylig en oversikt over merkeimportører som har biler som i dag kan kjøpes fra lager, før prisene eventuelt må økes fordi importprisene stiger. Nå føyer altså Renault seg til den listen - med en nedjustering av pris attpåtil.

Tett dialog

Roger Andersen, som er PR- og markedsdirektør hos Renault Norge, forklarer prisreduksjonen slik:

– Vi har vært i tett dialog med vår fabrikk og klart å sikre oss et godt antall biler som nå er i landet, der vi tilbyr denne prisreduksjonen, selv med den utfordrende valutasituasjon som er, sier Andersen.

Det må imidlertid presiseres at prisavslaget kun gjelder på lagerbiler, det vil si biler som er i landet i skrivende stund.

Som vi skrev i fjor høst, ble det norske markedet prioritert fra fabrikkens side de første produksjonsmåneden av den nye utgaven av Zoe, som ble lansert i september 2019.

Les også: Her er vår test av Renault Zoe