PENGER TILBAKE: Volkswagen ID.3 skal etter planen komme på norske veier i løpet av sommeren. Volkswagen tilbyr nå å refundere depositumet på 10.000 til forhåndsbestillere som sliter økonomisk i disse tider. Foto: Peter Raaum

Volkswagen tar Korona-grep:

Tilbyr å tilbakebetale ID.3-depositum

Kunder som har reservert en Volkswagen ID.3 kan nå få refundert depositumet på 10.000 kroner – uten å miste plassen i køen.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: De første Volkswagen ID.3 kommer på veien i sommer.

Volkswagen Norge ønsker med dette å bidra til å gjøre den økonomiske hverdagen litt enklere for enkelte berørte.

I en e-post til de aktuelle kundene, skriver Volkswagen dette:

«Som forhåndsbestiller av Volkswagen ID.3 1ST har du betalt inn et beløp på kroner 10 000. I lys av situasjonen med Covid-19 ønsker vi å tilby deg at du kan få tilbakebetalt beløpet du har betalt inn, dersom du ønsker det. Alle bidrag teller – store, som små. Vi håper derfor at en refusjon av ditt innbetalte beløp for forhåndsbestillingen kommer godt med i en utfordrende tid, for de som ønsker det.»

Gradvis start

Volkswagen-konsernet har gradvis startet opp produksjonen igjen på sine fabrikker.

Og til tross for rapporter om diverse problemer, blant annet med programvaren, skal etter planen alle de forhåndsreserverte versjonene av ID.3 komme på norske veier fra sommeren av.

Volkswagen opplyser at de håper å kunne gjøre om reservasjonene til endelige bestillinger i løpet av kvartalet vi nå er inne i.

I første runde handler det om spesialutgaven som kalles ID.3 1ST., som skal koste fra cirka 330.000 kroner og få en rekkevidde på inntil 420 kilometer inkludert kostnadsfri lading på offentlige ladestasjoner. 

Denne produseres i 30.000 eksemplarer, og det gikk ikke mange timene før samtlige var reservert.