TEINE I TIDEN: Hummer har aldri vært kjent for miljøegenskapene. Men den robuste terreng-SUV-en kan faktisk bli elektrifisert. Foto: GM
TEINE I TIDEN: Hummer har aldri vært kjent for miljøegenskapene. Men den robuste terreng-SUV-en kan faktisk bli elektrifisert. Foto: GM

Miljøsvinet Hummer kan bli elektrisk:

«En slik elbil er som alkoholfri whisky»

Hvis du tvilte på om bilindustrien tok klimakrisen på alvor: Nå kan en av de største miljøsynderne bli elektrisk. Et paradoks på nivå med en alkoholfri whisky.

Publisert Sist oppdatert

Sammenlikningen kommer ikke fra Motors univers, derimot fra Automotive News – som refererer til kilder nær toppsjefene i General Motors (GM) når de hevder at det jobbes aktivt med elektrifiseringsprosesser rundt ikonet Hummer.

Men uten høye stemmer. Hummer-navnet er tross alt nært knyttet til pariakasten i et moderne bilsamfunn.

I utgangspunktet et militærkjøretøy. Men da skuespiller og senere guvernør i California, Arnold Schwarzenegger, fikk spesialbestilt en mer sivil utgave av bilen i etterkant av gulfkrigen i 1991, økte interessen voldsomt – tross svimlende priser og ditto utslipp.

Det siste betød lite for noen år tilbake, og merket solgte som mest i 2006.

Bare fire år senere bestemte eierne i GM at merket skulle legges ned.

Les også: Dette er de beste elbilene akkurat nå

Tankene om en elektrifisert Hummer henger naturligvis sammen med GM-konsernets tanker om en framtid der man skal kunne tilby elektrifiserte biler innenfor alle segmenter. Også mer eller mindre militære kjøretøy til sivilt bruk. I følge Automotive News utbrøt GM-sjef Mark Reuss følgende litt på sidelinja etter en pressekonferanse sist mandag:

– Jeg elsker Hummer.

Et utsagn verdt å tygge på.