FORSINKET: Fords helelektriske stolthet, Mustang Mach-E, skulle opprinnelig ut til norske kunder i høst. Nå er leveringene skjøvet til januar 2021. Foto: Ford Motor
FORSINKET: Fords helelektriske stolthet, Mustang Mach-E, skulle opprinnelig ut til norske kunder i høst. Nå er leveringene skjøvet til januar 2021. Foto: Ford Motor

Koronakrisen forsinker Mustang Mach-E:

Fords elbil kommer ikke før i 2021

Helelektriske Mach-E skulle være årets store trøst for Ford i en mager tid. Men nå må de vente til over nyttår før bilene kommer på norske veier.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Ford Mustang Mach-E er en «crossover» med 600 kilometer rekkevidde.

Kunder som har reservert Fords nye elbilstolthet fikk i går melding om at leveringene til Norge er utsatt. Bilen skulle etter planen komme til landet i løpet av fjerde kvartal.

Men fem ukers stans på fabrikken under koronakrisen har naturligvis fått konsekvenser.

Bekrefter

Anne Sønsteby, informasjonsdirektør i Ford Norge, bekrefter overfor Motor at bilen ikke kommer på norske veier før over nyttår.

– Dessverre medfører COVID-19-avbruddet ved våre fabrikker til noe forsinkelser for de første leveringene av Mustang Mach-E. Vi har nå begynt å bringe driften trygt tilbake til normalt, og forventer å starte leveransene i Norge i begynnelsen av 2021, melder hun.

I følge BilNytt.no var over 4.000 Mach-E tildelt Norge i år. Reservasjonene som ligger til grunn for dette antallet, er foreløpig ikke gjort om til kontrakter.

Den kjedelige nyheten om Mach-E kommer bare en drøy uke etter prisøkningen på 40.000 kroner (inkludert en del nytt utstyr) på den gamle salgssuksessen Focus. 

Ford må nå primært lene seg til nye Kuga, som har fått bra omtale i ladbar versjon her i Motor, samt pickupen Ranger, som i øyeblikket er Norges mest solgte.