FOR(D)VIKLINGER: Leveransen av Mustang Mach-E har ikke gått så smidig som planlagt.

Vil gjøre flere kvalitetssjekker:

Ford varsler ytterligere forsinkelser for Mach-E

Svenske og amerikanske Mach-E-kjøpere er varslet om at utleveringene av Mach-E blir forsinket. Norske kunder har foreløpig ikke hørt noe.

Publisert Sist oppdatert

Elektriske Mustang Mach-E skulle markere starten på Fords opptur på høsten i fjor. Men allerede i mai kom beskjeden om at den fem uker lange produksjonstansen under Koronaen ville føre oss inn i 2021 før bilene kom på veiene.

Riktig nok kom det noen eksemplarer til Norge, som Motor nylig har testet - og gitt mye ros.

Inntil en måned

Men mange norske kunder lurer på om leveransene av bilene vil drøye ytterligere. Og med god grunn. Fra USA melder Electrek at det er varslet om forsinkelser på inntil en måned.

Og fra Sverige melder Vi Bilägare at kunder har fått beskjed om at de må vise litt mer tålmodighet. I mailen står det blant annet følgende:

«For å forsikre oss om at du blir helt fornøyd, trenger vi ytterligere litt tid før din Mustang Mach-E kan leveres».

ETTERLENGTET: Mange norske kunder venter på å kunne se denne bakenden i hverdagen. Men forsinkelsene ligger i lufta.

Motor har vært i kontakt med norske kunder som er blitt forespeilet utlevering av sin Mach-E i februar.

Disse har foreløpig ikke hørt noe fra Ford om eventuelle forsinkelser.

«Mindre forsinkelser»

Informasjonsdirektør i Ford, Anne Sønsteby, opplyser til Motor at det i øyeblikket ser ut til at de første leveringene starter i februar, med forventede volumleveranser fra mars-april.

Hun skriver videre:

«Ford Motor Company har vi som målsetting å levere produkter av høyeste kvalitet til våre kunder. For å best mulig sikre dette sørger vi for at alle Mustang Mach-E levert til våre kunder oppfyller våre høye krav. Dette kan føre til mindre forsinkelser i leveransen, men vi er sikre på at dette er hva kundene våre forventer av oss.»

Heller ikke fra enda høyere hold har det kommet noe konkret om hva forsinkelsene skyldes. «Ekstra kvalitetskontroller» er ordene som går igjen.