BYEN MED DE NI BROER: Donau setter sitt preg på Budapest, og byen er kjent for broene sine. Den eldste og vakreste er kanskje Kjedebroen som lyses opp på kveldstid. Foto: Vista Travel
BYEN MED DE NI BROER: Donau setter sitt preg på Budapest, og byen er kjent for broene sine. Den eldste og vakreste er kanskje Kjedebroen som lyses opp på kveldstid. Foto: Vista Travel

14.–21. oktober 2018

Eksklusiv knallpris for NAF-medlemmer - Luksuscruise på Donau

Bli med på elvecruise med 5-stjernersskipet MS Royal Emerald fra Passau i Bayern til Østerrike, Slovakia og Ungarn. Vi besøker keiserbyen Wien, Budapest – Donaus dronning og gamlebyen i Bratislava. Dette er en sjeldent god pris på fantastiske opplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Underveis opplever vi vakre kulturlandskap og idylliske byer mens vi seiler på den mektige elven.

Turen er i regi av Motors reiseklubb i samarbeid med Vista Travel. Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi til München. Kjøretiden til den lille byen Passau, er knappe to timer. Byen ligger vakkert til der elvene Donau, Inns og Els møtes. Vi sjekker og finner oss til rette om bord før vi samles til velkomstcocktail og middag.

Herfra står opplevelsene i kø. Det storslåtte Benediktinerklosteret i Melk, den frodige Wachaudalen som står på UNESCOs verdensarvliste, og vinbyen Dürnstein, er bare noen av høydepunktene. 

Vi opplever Wien med berømte arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet.

Selv innseilingen til Budapest er verdt å få med seg. Mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven. Og kanskje frister et av byens termalbad?

I Slovakia kommer vi til hovedstaden Bratislava og middelalderslottet Bratislavsky Hrad og gamlebyen, før siste stopp i middelalderbyen Dürnstein.

Herfra seiler vi tilbake til Passau og nyter en avslappende kveld om bord med avskjedsmiddag og musikk og dans i salongen.

Dette er noen av høydepunktene:
• Det storslåtte Benediktinerklosteret i Melk

• Den frodige Wachaudalen (UNESCO)

• Keiserbyen Wien

• Budapest - Donaus dronning

• Gamlebyen i Bratislava

• Vinbyen Dürnstein

Se hele dagsprogrammet lenger ned.

PÅMELDING

For påmelding og mer informasjon se www.vistatravel.no/Donau

For spørsmål:
e-post: [email protected]
Telefon: 21 99 56 00

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER
Nedre dekk    13.990 kroner
Midtdekk       15.990 kroner
Øvre dekk      17.490 kroner

Pris pr. person i delt dobbeltlugar.

Enkeltlugar, nedre dekk*     16.750 kroner
Enkeltlugar, midtdekk*        19. 840 kroner
*Dobbeltlugar brukt som enkeltlugar.
NB: Det er et begrenset antall lugarer som kan selges som enkeltlugar.

Utfluktspakke (tre utflukter) 1000 kroner

ALT DETTE ER INKLUDERT

• Fly Oslo–München t/r med SAS (fly fra andre byer på forespørsel)
• Transport flyplass–skip t/r
• Syv netters cruise i utvendig lugar
• Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
• Kaffe/te hele døgnet
• Engelsktalende lokalguider på utfluktene
• Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke
• Utfluktspakke (tre utflukter)
• Valgfrie utflukter
• Drikkevarer
• Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
• Reise- og avbestillingsforsikring

Utfluktspakke
Utfluktspakken består av tre utflukter, merket med stjerne (*) i programmet. Ved å forhåndskjøpe pakken er du garantert plass og engelsktalende guide. Vista Travels reiseleder vil være med og oversetter for dem som ønsker det. Kjøper du utfluktene om bord er du ikke garantert engelsktalende guide, og utfluktene kan være utsolgt.
De valgfrie utfluktene kan kun bestilles og betales om bord.

 

Dag 1, søndag 14. oktober

Oslo – München – Passau

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn og sammen flyr vi til München. Videre med buss til den lille byen Passau, sør i Bayern. Kjøretiden er knappe to timer. Passau ligger vakkert til der elvene Donau, Inns og Els møtes. Den historiske bykjernen består hovedsakelig av gotisk og barokk arkitektur.

Byens landemerke er den imponerende St. Stephens-katedralen, kjent for å ha et av verdens største kirkeorgler.

Vel fremme i Passau sjekker vi inn på MS Royal Emerald og finner oss til rette om bord og i lugaren. Skipet kaster loss kl. 17.00 og cruiset begynner. Om kvelden samles vi til en velkomstcocktail, etterfulgt av middag.

Dag 2, mandag 15. oktober
Melk og Wien

I løpet av natten har vi krysset grensen til Østerrike, og om morgenen kommer vi til Melk. Her troner det kjente benediktinerklosteret, Stift Melk, majestetisk på en høyde med utsikt over elven. Det tilbys en valgfri utflukt til klosteret.

Midt på dagen fortsetter cruiset. Vi befinner oss nå i Wachaudalen, som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette er en av de vakreste strekningene langs Donau, og vi seiler forbi vinmarker og små landsbyer.

Klokken 19.00 ankommer vi Wien. Du kan tilbringe kvelden om bord eller bli med på en valgfri utflukt for å oppleve en klassisk Wienerkonsert. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 3, tirsdag 16. oktober
Wien

Østerrikes hovedstad er synonymt med skjønnhet, sjarm og eleganse. Etter frokost er det byrundtur* med buss og til fots – en fin måte å få oversikt over de største attraksjonene i den gamle keiserbyen på. Vi kjører på Ringstrasse og ser berømte arkitektoniske perler som Statsoperaen, Rådhuset, Parlamentet og universitetet. I gamlebyen fortsetter rundturen til fots, forbi Stefansdomen og gjennom gågatene i sentrum.

Om ettermiddagen kan du utforske byen i eget tempo. Besøk gjerne en av Wiens elegante kafeer og smak på apfelstrudel, den tradisjonelle og populære eplekaken fra Wien. Du kan også bli med på en valg- fri utflukt til Schönbrunn-slottet, den tidligere sommerresidensen til den østerrikske keiserfamilien. Cruiset fortsetter kl. 18.00.

Dag 4, onsdag 17. oktober
Budapest

Vi tilbringer en rolig morgen om bord før vi ankommer Ungarns hovedstad, Budapest, ved ellevetiden. Innseilingen til Budapest er verd å få med seg. Mange av hovedstadens severdigheter og flotte byggverk ligger langs elven.

Etter lunsj er det byrundtur*. Budapest besto opprinnelig av to byer, Buda og Pest, som lå på hver sin side av elven. På østsiden av Donau, i Pest, ligger Helteplassen, det vakre operahuset, St. Stefans basilikaen, og den imponerende parlamentsbygningen i nygotisk stil. Buda, på den andre siden av elven, er mer kupert og har et historisk område med mange flotte bygninger. Her ser vi Mattias-kirken og Fiskerbastionen, som har en fantastisk utsikt over byen.

Om kvelden er det valgfri utflukt for å se et folkloreshow i land. Etter forestillingen kjører bussen på en liten rundtur gjennom den vakkert opplyste byen. Skipet ligger ved kai over natten.

Dag 5, torsdag 18. oktober
Budapest

Fram til lunsj kan du bli bedre kjent med Budapest på egen hånd. Kanskje frister det med et besøk på et av byens termal- bad? Szechenyibadet er det største og eldste badeanlegget i Ungarn, med både utvendige og innvendige bassenger som alle holder 38 grader. Budapest er også en fin by for shopping. Her ligger tradisjonelle markeder side om side med moderne shoppingsentre. Alternativt kan du bli med på en valgfri utflukt til Puszta for å se et forrykende hesteshow.

Retur til skipet for lunsj. Mens vi spiser fortsetter seilasen mot et nytt land og en ny hovedstad.

Dag 6, fredag 19. oktober
Bratislava

Velkommen til Slovakia og hovedstaden Bratislava. Etter frokost kan du bli med på en byrundtur*. Middelalderslottet Bratislavsky Hrad og gamlebyen er de mest populære attraksjonene i det unge landets hovedstad. Fra den gamle byporten, Michaelsporten, spaserer vi på brosteinsgatene i gamlebyen – forbi skulpturer, fontener og små plasser.

 
Vi ser Presidentpalasset, restene av den gamle bymuren og St. Martin katedralen, som fra 1563 til 1830 var kroningskirke for den ungarske kongen.

Ettermiddagen er til fri disposisjon. Ta gjerne en tur opp til Bratislavsky Hrad som ligger på en høyde ovenfor gamlebyen, for å beundre utsikten. Skipet seiler videre kl. 16.00.

Dag 7, lørdag 20. oktober
Dürnstein

I løpet av natten har skipet lagt til kai i den lille middelalderbyen Dürnstein. Vi befinner oss nå i hjertet av Wachaudalen og en av Østerrikes beste vinområder. På en bakketopp bak byen ligger ruinene av borgen der engelske kong Richard Løvehjerte satt fanget fra 1192 til 1193. Om morgenen kan du bli med på en valgfri byvandring, inkludert vinsmaking.

Midt på dagen forlater vi Dürnstein og legger ut på siste etappe av cruiset. Vi nyter en avslappende ettermiddag om bord og får tid til å fordøye alle inntrykkene fra turen. Om kvelden er det avskjedsmiddag, før vi avslutter dagen med musikk og dans i salongen.

Dag 8, søndag 21. oktober
Passau – München – Oslo

Vi kommer til Passau om morgenen og etter en god frokost sjekker vi ut av skipet. Busstransport til flyplassen i München, og direktefly tilbake til Oslo.

SKIPET

MS Royal Emerald 5*
Byggeår 2008
Lengde 135 m
Passasjerer 171

MS Royal Emerald er et elegant og luksuriøst skip med restaurant, panoramasalong med bar, resepsjon, suvenirbutikk, treningsrom og soldekk. Restauranten har åpen bordsetning, buffet med kalde og varme retter til frokost og lunsj, og á la carte servering til middag. Kaffe og te er tilgjengelig hele døgnet. Heis mellom midtdekk og øvre dekk.

Alle lugarene er utvendige og har bad med dusj, hårtørrer, telefon, TV og aircondition. Lugarene på nedre dekk er cirka 15 m2 og har et lite vindu høyt på veggen, mens lugarene på midtdekk og øvre dekk er 19 m2 og har balkong med et lite bord og to stoler.

 Tips
Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er cirka syv euro pr. person pr. dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene.

Helse
Elvecruise er ikke tilrettelagt for bevegelseshemmede. Ilandstigning skjer via en smal landgang. Få skip har heis og på utfluktene er det ofte mye gåing. Alle deltagere må kunne håndtere sin egen bagasje og reise uten assistanse underveis.

Forbehold
Elver er naturbaserte, og det kan skje uforutsette endringer i vannstanden. Skulle dette oppstå, forbeholder rederiet seg retten til å forandre seilingsrute, tider og program. Det gis ikke refusjon for endringer i programmet forårsaket av force majeure.
Prisene er basert på valutakurser pr. april 2018. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no