39 MULIGHETER: Kandidatene til Årets Bil i Europa samlet på en strand nord for Hirtshals i Danmark. Her har mange av jurymedlemmene testet bilene i ei uke.
39 MULIGHETER: Kandidatene til Årets Bil i Europa samlet på en strand nord for Hirtshals i Danmark. Her har mange av jurymedlemmene testet bilene i ei uke.

Nå kan du gi ditt råd:

Disse kjemper om å bli Årets Bil i Europa

Hele 39 nye bilmodeller kjemper om å bli Årets Bil i Europa 2018. Motor har det eneste norske medlem i den europeiske juryen som står bak denne prestisjetunge kåringen. Nå ønsker vi dine råd for å plukke ut de sju bilene som skal gå til finalen.

Publisert Sist oppdatert

Årets Bil i Europa er den mest prestisjetunge utmerkelsen i bilbransjen i Europa, ifølge bilprodusentene selv. Vinneren offentliggjøres kvelden før den store bilutstillingen i Genève i begynnelsen av mars.

Men før den tid skal Motors Rune Korsvoll, som er det norske medlemmet av juryen, plukke ut sju biler fra denne lange listen, som han ønsker at skal gå videre til finalen.

Det samme gjør de 59 andre medlemmene av juryen. Motors journalist har allerede tilbrakt en uke i Danmerk med testing av kanidatene, men vil gjerne få innspill fra Motors lesere om hvilke biler de synes er verdig en plass i finalen.

Blant kriteriene for uvelgelsen er blant annet sikkerhet, miljø, ny teknologi, praktisk innhold og hvor mye bil du får for pengene.

For å komme med på den lange listen, må det være en helt ny modell som er lansert før 1. november og som er tilgjengelig på minst fem markeder i Europa.

Noen vil sikkert savne elektriske Opel Ampera-e på listen. Den er bare tilgjengelig i fire markeder og Opel har ikke ønsket å prise den i et femte land på grunn av usikkerheten som har oppstått rundt levering av bilen til kundene.

Listen over de sju finalistene blir klar i februar.

Deretter skal hvert jurymedlem fordele 25 poeng på de sju, slik at en vinner kan utropes.

Du kan gi din stemme over hvilken bil du mener bør være i finaleheatet på Motors Facebook-side.

Her er bilene som er til vurdering:

Alfa Romeo Stelvio

Audi A8

Audi Q5

BMW 5-series

BMW X3

Citroën C3 Aircross

Ford Fiesta

Honda Civic

Hyundai i30

Hyundai Kona

Jeep Compass

Kia Picanto

Kia Rio

Kia Stinger

Kia Stonic

Land Rover Discovery

Lexus LC500

Mazda CX-5

Mini Countryman

Mitsubishi Eclipse Cross

Opel Insignia

Opel Crossland X

Opel Grandland X

Porsche Cayenne

Range Rover Velar

Renault Koleos

Seat Arona

Seat Ibiza

Skoda Karoq

Ssangyong Brexton

Subaru Impreza

Subaru XV

Suzuki Ignis

Suzuki Swift

VW Arteon

VW Polo

VW T-Roc

Volvo XC40

Volvo XC60