Linda Hofstad Helleland (H) er leder for Transportkomiteen på Stortinget. Til bykjøring velger hun Nissan Leaf. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
Linda Hofstad Helleland (H) er leder for Transportkomiteen på Stortinget. Til bykjøring velger hun Nissan Leaf. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Diesel, bensin eller elektrisk

Dette kjører politikerne

Lederen for Transportkomiteen på Stortinget snakker varmt om ladbare hybridbiler, og regjeringen ser gjerne at flere nordmenn kjører nettopp det. Vi spurte alle medlemmene i komiteen hva de kjører.

Publisert Sist oppdatert

Linda Hofstad Helleland er leder av Transportkomiteen på Stortinget. Hun mener ladbare hybridbiler er midt i blinken for nordmenns behov. I diskusjonen om diesel kontra bensin eller elektrisk, ønsker regjeringen at flere nordmenn går til innkjøp av nettopp ladbare hybridbiler. Derfor spurte vi medlemmene i Transportkomiteen hva slags bil de kjører /eier (1) og hvorfor de valgte akkurat denne bilen (2).

Leder Linda Hofstad Helleland (H)  
1.Nissan Leaf og Volvo XC 60.
2.Vi har valgt Leaf til bykjøring. Volvoen bruker vi til fjellturer og turer mellom Oslo og Trondheim. Det er ingen spesiell grunn til at vi ikke har ladbar hybrid, vi er fornøyd med de bilene vi har.

Nestleder Abid Raja (V)
1. Tesla Model S.
2. Fordi den er miljøvennlig, brukervennlig, kul, sporty og økonomisk. Jeg bruker den som helårsbil, og vi som er en familie på fem, klarer oss med bare én bil. 

Nestleder Eirik Sivertsen (Ap). 
Ønsker ikke å svare. 

Helge Orten (H)
1. Mitsubishi ASX, diesel.
2. Jeg valgte denne bilen fordi den har god fremkommelighet, særlig om vinteren. 

Nils Aage Jegstad (H)
1. Volvo V50 2006-modell, men kjører mest kollektivt.
2. Det er en god bil som jeg kjøpte brukt for åtte år siden. 

Torill Eidsheim (H)
1. Mercedes CLA
2. Den gangen den ble kjøpt ønsket jeg en forholdsvis liten bil, bensindrevet og med manuelt gir. 

Janne Sjelmo Nordås (Sp)
1. Honda CR-V.
2. Vinteren krever sitt i nord, derfor ble det firehjulstrekk. Ladepunkter finnes ikke mellom hjemstedet og flyplassen, distansen er 127 km én vei. Flyplassen har heller ikke lading, derfor er el- og hybridbil ikke den beste løsningen pr nå. 

Hans Fredrik Grøvan (KrF)
1. Jeg kjører VW Golf Blue Motion og Subaru Outback.
2. Dette er to driftssikre biler. Golf er rimelig i drift med et forbruk på rundt 0,45 l/m. Subaru har firehjulstrekk. Det er viktig for meg som bor på landet og har hytte på fjellet.

Åse Michaelsen (FrP)
1. Mitsubishi Colt (7-8 år gammel)
2. Det var egentlig et rent tilfeldig bruktbilkjøp som var praktisk og gunstig i forhold til mine behov. 

Tor André Johnsen (FrP)
1. Volvo XC70 (2010)
2. Den kjører jeg fordi det er en trafikksikker og god bil, full av sikkerhetsutstyr, og den har firehjulstrekk. Man må jo også støtte «søta bror». Selv om Volvo er blitt kinesiskeid så produseres jo bilene fortsatt i Sverige.

 Morten Stordalen (FrP)
1. Audi A6 (2015).
2. Jeg kjører Audi fordi det er komfort og kvalitet. 

Kjell Idar Juvik (Ap)
1. Toyota Avensis stasjonsvogn.
2. Det er en driftssikker og romslig familiebil. Vi valgte bensin av hensyn til utslipp. Avensis-modellen finnes foreløpig ikke som hybrid.

Sverre Myrli (Ap)
1. Volkswagen Sharan.
2. Med aktive barn trenger familien en bil med god plass. Når vi i tillegg holder en knapp på tyske biler og spesielt Volkswagen, er Sharan en utmerket bil.

Karianne Tung (Ap). Ønsker ikke å svare. 

Magne Rommetveit (Ap) er i permisjon.