EN ATTRAKSJON: Masse folk, stor meny og stor kapasitet, Sjøormen Kro i Seljord er nok like populær som sjøormen selv.
EN ATTRAKSJON: Masse folk, stor meny og stor kapasitet, Sjøormen Kro i Seljord er nok like populær som sjøormen selv.

Veimat-testen 2018: Sjøormen Kro

Det er ikke mange steder du får så stort utvalg

Dette er en stor veikro med mye plass og en stor meny. Og selv om det ikke er fullt midt på dagen på en hverdag, er det jevnt trøkk likevel.

Publisert Sist oppdatert

Sjøormen Kro 2018

74 poeng

Sjøormen Kro, Ingrid Slettens veg 20, 3840 Seljord. E134 i Seljord i Telemark. Ladestasjon, 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. https://aarneskafeteria.no/vare-spisesteder/sjoormen-kro/

Førsteinntrykk 7/10

Stor, lys, åpen og moderne veikro med et helt alminnelig interiør. Bensinstasjon. Ladestasjon. Internett.

Meny 9/10

Stor meny, egen vegetarmeny og glutenfri meny. Tre, fire fiskeretter. Dagens er en raus porsjon pinnekjøtt. Typiske veikroklassikere. Fire ulike frokostmenyer. Småretter. Kaker og desserter.

Smak 7/10

Fisken er litt mye stekt, og potetene kalde, men de er i hvert fall ikke vonde. Paret ved siden av skryter veldig av pinnekjøttet. Kaken er kjedelig og smaker bare krem.

Pris 8/10

Flere retter opp mot 200 kroner, men du kan velge langs hele prisskalaen. Kaffe er inkludert i middagsprisen.

Service 8/10

Vi savner å bli hilst velkommen, men hyggelig og blid dame i disken som kommer med anbefalinger. Hun bringer til og med maten til bordet, selv om den egentlig skal hentes.

Barnevennlig 7/10

Samme barnemeny som i fjor med kjøttkaker, lapskaus, kylling, lasagne og pannekaker. Vi savner fisk. Stellebord og barnestoler.

Hjemmelaget 8/10

Det meste er laget på huset, får vi beskjed om, men ikke frityrstekt fisk og ikke eplekaken. Ellers alt av kaker og desserter.

Drikke 7/10

Brus, juice, melk, vørterøl, sjokomelk etc. Flere lokale safter. Kakao og kaffe fra automat. Vann i dispenser, men ikke isbiter. Kaffen smaker nesten ingen ting.

Renhold 7/10

Alminnelig godt renhold, men bordene ryddes ikke raskt nok.

Toaletter 6/10

Nyoppusset, godt tilbaketrukket fra kafeen. Men er kapasiteten god nok når det er fullt? Håndtørkeren kunne hatt godt av en vask, og skift ut dokosten!

Selv om spisesalen er stor og beregnet på mange mennesker, er den delt i to med en vegg, så du kan sitte litt skjermet likevel. Det er godt med tanke på det jevne siget av besøkende, og at kjøkkenet er delvis åpent ut mot disken.

Fordelen med et sted med såpass mye trafikk, er at de kan koste på seg en stor meny.

Her er det flere frokostalternativer, småretter, en egen vegetarmeny og en glutenfri meny. I tillegg finner du alt fra veikroklassikere som kjøttkaker, biffsnadder og løvbiff til pinnekjøtt og torsk. Det skal godt gjøres å ikke finne noe du har lyst på.

Hun i disken kan i tillegg fortelle at det aller meste er laget på huset, og hun anbefaler flere ting på menyen. Det er sjelden feil å velge det som blir anbefalt. I dag anbefaler hun stekt flesk og ørretfilet.

Ørretfileten er pent lagt opp på pent servise. Det er en stor og fin filet selv om den er litt vel mye stekt. Masse hjemmelaget agurksalat kunne ha hatt godt av litt mer syre. Potetene er kokt ferdig på forhånd, og de har ikke klart å holde dem varme. Rømmen serveres i et beger ved siden av.

Det er flere hjemmebakte kaker i disken og flere desserter som riskrem og ulike puddinger.

Vi går for en slags mandelbunn servert som en rullekake med mandarinbåter og mye krem. Den smaker mest krem og ser mer fristende ut enn den smaker.

(Testet av Motor i februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)