NYTT INTERIØR: Aksdal Veikro er pusset opp i litt amerikansk dinerstil, med 50-tallsstoler og gamle filmplakater på veggene.
NYTT INTERIØR: Aksdal Veikro er pusset opp i litt amerikansk dinerstil, med 50-tallsstoler og gamle filmplakater på veggene.

Veimat-testen 2018: Aksdal Veikro, Aksdal

Det er fortsatt mye å hente, men langt bedre enn i fjor

I fjor var det så ille at den eneste veien dette kunne gå, er opp.

Publisert Sist oppdatert

Aksdal Kafé 2018

63 poeng

Aksdal Veikro, Tysværvegen 15, 5570 Aksdal, ved E134 retning Haugesund, nær krysset E134 og E39

Førsteinntrykk 7/10

Her er det tatt grep siden i fjor. Det lukter fortsatt ufriskt, men hele lokalet har fått et løft med gode sofaer og et mindre rufsete inntrykk. Stor parkering utenfor. Bensinstasjon.

Meny 6/10

Dagens er kjøttkaker og biffsnadder. Ellers en liten burgermeny, to pizzaer og en a la carte meny med typisk veikromat som grillet kylling, rødspette, løvstek og kyllingnuggets.

Smak 5/10

Kjøttkakene er salte og smaker lite kjøtt. Gulrøtter og poteter har ligget så lenge i vann at de smaker vannete. Ertestuingen er helt ok. Sjokoladepuddingen er luftig og lett.

Pris 8/10

Marinert kyllingburger til 169 kroner er det dyreste på menyen. Ellers priser på rundt 150 kroner. Til og med biffsnadder som ellers ofte er en dyr rett, koster 159 kroner.

Service 8/10

Normalt hyggelig og hjelpsom. Kommer med maten til bordet og tar seg bryet med å hente bestikk og tyttebærsyltetøy når vi ikke har hentet det selv. Hun tilbyr seg til og med å pakke ned resten av kjøttkakene slik av vi får dem med oss.

Barnevennlig 5/10

Barnemeny med hamburger, kyllingnuggets og pølse. Softis og milkshake. Barnestoler.

Hjemmelaget 5/10

Både kjøttkaker, biffsnadder og sjokoladepudding er hjemmelaget får vi vite. Ellers er det ferdigmat.

Drikke 6/10

Vann, men isbitmaskinen er gått i stykker. Vanlig tilbud av brus. Milkshake. Kaffemeny. God kaffe.

Renhold 9/10

Det er alminnelig rent og ryddig og ser ordentlig ut.

Toaletter 4/10

Det er ett dame- og ett herretoalett, og begge er fortsatt veldig slitt og lite innbydende. Det er sprekk i vasken, og vi vil anbefale å skifte dosetet. Det koster ikke allverden, men ville ha gitt et mye mer delikat inntrykk.

Mye er ved det samme. Vi er ganske sikre på at damen bak disken er den samme som var her i fjor. Den gangen var hun rett og slett litt uinteressert i oss som gjester. I dag er hun virkelig på tilbudssiden.

Til og med interiøret er fiffet opp. Aksdal Veikro har fått et litt amerikansk dinerpreg, med sofaer og stoler i 50-tallsstil og gamle filmplakater på veggene. Det lukter fortsatt ikke friskt, men i det minste bedre enn sist. Og det er bra, for ute er de iskaldt, så det er ikke like fristende å flykte utendørs som vi måtte i fjor.

 

Vi blir anbefalt dagens som er kjøttkaker (149,-) og biffsnadder (159,-), men det viser seg også at hun har en burgermeny med fire burgere, et par pizzaer og en a la carte med blant annet grillet kylling, spareribs, grillet laks, rødspette, løvstek, fish ´n chips, kyllingnuggets og pølser.

I fjor valgte vi det som skulle være fersk torsk og som var så salt og så lite fersk at vi var lykkelige da måkene kastet seg over den. Kjøttkakene i år er ikke noen opplevelse, men langt fra så ille at vi har et akutt behov for å fôre måkene med dem.

Kjøttkakene er hjemmelagde får vi vite. Konsistensen er litt gummiaktig, og de smaker mest av soya og farse. Både potetene og gulrøttene har nok ligget såpass lenge i vann at de smaker helt utvannet. Gulrøttene har heller ingen tyggemotstand, men ertestuingen er ikke så verst. Den er grønn og fin på farge, og er verken tørr eller melete.

 

Sjokoladepuddingen er også hjemmelaget, og den er luftig i konsistensen og kommer med både vanilje- og sjokoladesaus i et lekkert stripemønster. Den er slett ikke så verst.

De som står på kjøkkenet kunne nok ha strukket seg litt og sett at her er det ytterligere forbedringspotensial, men dette er tross alt mye bedre enn i fjor! I fjor var dette en solid bunnkandidat. Denne gangen er det bare middelmådig, og det er noe helt annet.

(Testet av Motor februar 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk.)