HYGGELIG INTERIØR: Kroa er godt besøkt, og interiøret over gjennomsnittlig hyggelig, men servicen varierer.
HYGGELIG INTERIØR: Kroa er godt besøkt, og interiøret over gjennomsnittlig hyggelig, men servicen varierer.

Veimat-testen 2018: Oppdalsporten

Denne kroa er seg selv lik, men med helt nye fjes

Noe av det første som møter oss er en plakat hvor man søker etter hjelp. Men innendørs ser ting ut til å funke sånn noenlunde. Er dessertbordet fortsatt like fristende?

Publisert Sist oppdatert

Oppdalsporten 2018

61 poeng

Oppdalsporten, Trondheimsvegen 1220, Fagerhaug, ved E6 10 minutter nord for Oppdal. Ladestasjon. 2 stk. CCS/Combo 50 kW, 2 stk. CHAdeMO 50 kW, 2 stk. Type 2 22 kW. www.eurostop.no/veikroer/oppdalsporten

Førsteinntrykk 5/10

Ligger fint til på høyde, lett å parkere, koselig og tradisjonelt lokale. To ansatte er mest opptatt av hverandre, ingen sier hei. Internett. Ladestasjon. Bensinstasjon.

Meny 8/10

Rikholdig meny, med to dagens retter (kveite og svinerull), fristende småretter, og dagens buffet, som de fleste ser ut til å velge. Lite kald mat (plastikkpakket) å velge mellom.

Smak 8/10

Den såkalte signaturretten smaker godt, med god saus, god ertepuré, gode poteter og rødbet. Litt tørr fisk. Det som fristet mest på dessertbordet forsvant. OK riskrem.

Pris 5/10

235 kroner for dagens er dyrt, men det inkluderer dessertbordet, som egentlig koster 35, ved siden av middag. Biffsnadder 217 kroner, kyllingfilet 205. Buffet 249.

Service 5/10

Ujevn. Å forlate en gjest som lurer på hva hun skal bestille (for å gjøre noe annet), er litt uvanlig, spesielt ettersom det ikke er kø. Men hyggelig servering ved bordet.

Barnevennlig 6/10

Barnestoler. Alminnelig barnemeny. Mulig å løpe fra seg litt på utearealer bak kroa.

Hjemmelaget 6/10

Gryterettene i buffeten, dagens og elgkarbonader er hjemmelaget. Det er i hvert fall det som trekkes fram på forespørsel, men det er jo ikke så verst det.

Drikke 5/10

Det vanlige utvalget av brus. Vannet på dispenseren er kaldt, ingen isbiter i sikte. Ingen minneverdig kaffe.

Renhold 8/10

Her ryddes bordene fortløpende. Det ser heller ikke så verst ut rundt buffeten.

Toaletter 5/10

Tre båstoaletter med slarkete dører i kjelleren. Litt utrivelig og ruskete, med papir på gulvet.

Umiddelbart er kroa som bærer navnet Oppdalsporten og som ligger på veien over Dovre, seg helt lik.

Men vi kjenner ikke igjen noen blant personale. Som sagt, å finne stabile og gode medarbeidere er neppe helt lett. 

I Norge mangler vi også hundrevis av faglærte kokker. Som testere er vi klar over dette, selv om vi som kunder må ta hensyn til det vi spiser og opplever på hver enkelt kro.

 

I år som i fjor står buffeten på Opplandsporten framme. Etter 12.00 er det buffet-tid.

Det er umiddelbart en ganske ordinær buffet, med de vanlige tingene, som kjøttkaker og salt kjøtt. Men buffeten har utmerket seg ved separate fiskefat (laks), og ikke minst, en dessertbuffet med hjemmelagde kaker.

Sånn er det heldigvis også i år.

Bringebærterta ser veldig god ut! Vi gleder oss allerede til dessert. På buffeten står også pavlova, riskrem og fruktsalat.

Som i fjor er denne veikroa godt besøkt, og interiøret er over gjennomsnittlig hyggelig.

Servicen varierer, og det er tydelig at ikke alle lurer så mye på hva de skal bestille som vi gjør. Tålmodigheten er begrenset.

Det er vanskelig å hale ut noen anbefalinger, men vi ender på kveite, selv om gourmettorsk også hører godt ut, men den er ikke hjemmelaget.

Kveita blir nydelig servert, med god ertepuré og gode poteter. Rødbeter er veldig godt til og gir også farge på tallerkenen, noe som er sjeldent for veikromat. Dessverre er kveita litt tørr, og det tar lang tid å få maten servert.

Det er tydelig at dette ikke er en rett som bestilles ofte. Så koster den også over 235 kroner, og det er sikkert lett å tenke at man får mye mer hvis man bestiller buffet ...

Men denne retten metter mer enn godt nok, og er altså langt på vei en nytelse. Dessuten – dette er en såkalt signaturrett, og da er dessertbordet og kaffe inkludert. 

Men, hvor er det blitt av terta? Både den og pavlovaen er forsvunnet, og det finnes heller ikke mer på kjøkkenet. Litt betuttet forsyner vi oss av riskrem og fruktsalat.

Vi slår av en prat med hun som rydder nabobordet, som forteller at den var skikkelig god, men dessverre hadde de hatt en buss på besøk, og alle hadde spist terte...

Vi kommer igjen. 

(Testet av Motor i mars 2018. Ingen vet at vi tester når vi er på besøk. De faktiske opplysningene om priser, ladetid etc. er basert på informasjonen vi innhentet da vi testet stedet, og kan være endret siden.)