MIDT I NATUREN: Den bakerste vognen på Rovos Rail har en åpen utsiktsbalkong, og her kan du oppleve dyrelivet på nært hold. Foto: Shutterstock
MIDT I NATUREN: Den bakerste vognen på Rovos Rail har en åpen utsiktsbalkong, og her kan du oppleve dyrelivet på nært hold. Foto: Shutterstock

13.–26. november 2018

Den magiske togreisen - Sør-Afrika og Rovos Rail

Vi gjentar suksessen! En reise med praktfulle Rovos Rail er en opplevelse for livet. Dette er et av verdens mest legendariske luksustog som bringer oss til Victoriafallene i Zimbabwe før vi fortsetter til sagnomsuste Cape Town.

Publisert

Siden etableringen i 1989 har Rovos Rail vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en for lengst svunnen tid.

Toget har plass til kun 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter.

Innredningen er i klassisk kolonistil, og i restaurantvognen dekkes det med stive linduker, sølvbestikk og fint porselen. Du får god service, femstjerners mat og elegante kupeer.

«Røyken som tordner»

Vi tilbringer tre fantastiske dager om bord i Rovos Rail på vei fra Pretoria til Victoriafallene i Zimbabwe.

Victoriafallene er en del av Zambesi-vassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe, og vannmassene er på sitt største ved regntidens slutt i mars–april.

Fossen er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia, og på lokalspråket heter fallene «røyken som tordner».

Etter en natt på elegante Victoria Falls Hotel, rett ved fossen, fortsetter reisen til sagnomsuste Cape Town.

Fargerike Cape Town

Myldrende, fargerike Cape Town frister med butikker, gallerier, markeder, museer og et utall restauranter, barer og kafeer.

Fra Cape Town er det mulig å reise ut til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger og gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse.

Fra Cape Town reiser vi ut til Kapp-provinsens vinmarker, der det produseres vin av ypperste kvalitet, og til Kapp det gode håp, en dramatisk klippe som ligger der Det indiske hav møter Atlanterhavet.

Tilbake i Cape Town får vi tid til å oppleve denne fantastiske byen på egenhånd.

Velkommen!

Se mer detaljert dagsprogram lenger ned på siden. 

ALT DETTE ER INKLUDERT:

• Fly Oslo–Johannesburg/Victoria Falls –Cape Town–Oslo med SAS og South African Airways (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)

• Flyskatter

• En natt på City Lodge Courtyard Arcadia i Pretoria med frokost

• Tre netter på Rovos Rail

• En natt på Victoria Falls Hotel med frokost

• Seks netter på Commodore Hotel i Cape Town med frokost

• Helpensjon og drikkevarer på Rovos Rail

• Avskjedsmiddag i Cape Town

• Byrundtur i Pretoria

• Guidet tur ved Victoriafallene

• Solnedgangscruise med drikke og snacks på Zambesi-elven

• Besøk til håndverksmarkedet i Victoria Falls

• Heldagsutflukt til vinområdet med lunsj, vin- og brandysmaking

• Byrundtur i Cape Town

• Taubane til Table Mountain

• Heldagsutflukt til Kapp det gode håp med lunsj

• Township-tur i Cape Town med lunsj

• Transport mellom flyplass, hotell og tog i henhold til programmet

• Bagasjebærer på flyplasser og hoteller

• Tips når måltidene er inkludert

• Engelsktalende lokalguider på utfluktene

• Dyktig, norsk reiseleder fra Vista Travel

PÅMELDING:

Turen arrangeres for MOTOR av Vista Travel. For påmelding og mer informasjon se Vista Travel.
For spørsmål:
e-post: [email protected]
Telefon: 21 99 56 00

PRIS FOR NAF-MEDLEMMER

Pullman Suite/dobbeltrom 49.360 kroner

Deluxe Suite/dobbeltrom 56.460 kroner

Prisen gjelder pr. person i delt dobbeltkupé/-rom.

Tillegg for enkeltrom på forespørsel.

Høydepunkter

• Tre netter på Rovos Rail

• En natt på Victoria Falls Hotel, i gangavstand fra fossen

• Solnedgangscruise på Zambezielven

• Vin- og brandysmaking i Franschhoek

• Førsteklassehotell nær Waterfront i Cape Town

• Taubane til toppen av Table Mountain

• Utflukt til Kapp det gode håp og besøk i shanty town

REISELEDER

Reiseleder på turen er tidligere reisebyråleder Kristin Clemmensen. Hun har reist jevnlig til Sør-Afrika i ti år, både som privatperson, men også som leder for grupper.

Dagsprogram 

Dag 1, tirsdag 13. november
Avreise Oslo

Du møter Vista Travels reiseleder på Oslo Lufthavn. Sammen flyr vi med SAS til London og derfra videre med South African Airways til Johannesburg, med ankomst neste dag.

Dag 2, onsdag 14. november
Ankomst Pretoria

Vi lander om morgenen i Johannesburg, senteret for Sør-Afrikas gullproduksjon. Her ligger også den berømte bydelen Soweto, kjent fra kampen mot apartheid.

Fra flyplassen kjører vi til Pretoria. Vi får en rundtur i boernes gamle hovedstad, med mange interessante monumenter og bygninger, før vi spiser felles lunsj.

Pretoria kalles også for Jacaranda-byen. Her kan vi beundre tusenvis av vakre jacarandatrær med lilla blomster som byen er berømt for. Trærne er i full blomst på denne tiden av året.

Etter lunsj sjekker vi inn på vårt hyggelige hotell, City Lodge Courtyard Arcadia, som ligger i et rolig villaområde. Det blir informasjonsmøte på hotellet. Resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 3, torsdag 15. november
Ombordstigning Rovos Rail

Om morgenen sjekker vi ut fra hotellet og kjører til Rovos Rails private togterminal i Pretoria. Etter en orientering om toget og ombordstigning, starter togreisen kl. 09.30.

Første etappe går gjennom gulldistriktene ved Johannesburg, Messina og Beitbridge, mot Zimbabwe. Vi spiser lunsj og finner oss til rette om bord, enten i salongen eller bakerst i den delvis åpne observasjonsvognen.

Om kvelden kler vi oss om og nyter en utsøkt middag, servert med utvalgte viner, i den vakre restaurantvognen.

Dag 4, fredag 16. november
Rovos Rail

I dag tilbringer vi hele dagen om bord. Reiselederen vår vil holde en orientering om Sør-Afrika.

Om ettermiddagen hygger vi oss med ettermiddagste på engelsk manér mens vi beundrer utsikten til det vakre landskapet vi ser utenfor vinduene.

Middagen serveres underveis til Plumtree. Her krysser vi grensen til Zimbabwe og fortsetter til Mpopoma, hvor vi går gjennom grenseformalitetene.

Om natten står toget i ro i Mpopoma.

Dag 5, lørdag 17. november
Rovos Rail – gjennom Zimbabwe

Vi spiser frokost idet toget langsomt forlater stasjonen i Mpopoma. Nå går ferden gjennom den østlige utkanten av nasjonalparken Hwange. De neste 114 kilometerne kjører toget på en strekning hvor sporet går rett fram. Det finnes ikke så mye som en svak sving – ikke en solslyng engang, på strekningen.

Etter lunsj ankommer vi Kennedy.

Ved solnedgang skal vi på safari i Hwange nasjonalpark. Det er på denne tiden de ville dyrene begynner å streife etter mat og vann, og vi kan oppleve alt fra badende elefanter til flokker av sjiraffer.

Safarien avsluttes med drinker og lett servering ved leirbålet.

Om kvelden nyter vi en fireretters middag om bord, mens toget fortsetter ferden mot Thompson’s Junction hvor det stanser for natten.

Dag 6, søndag 18. november 
Ankomst Victoriafallene

Om morgenen legger toget ut på den siste etappen mot Victoriafallene, togets endestasjon, og vi ankommer kl. 10.00.

Toget stanser rett utenfor det elegante Victoria Falls Hotel. Vi setter fra oss bagasjen på hotellet og drar for å oppleve de fantastiske fossefallene.

Den første europeer som så fossen var oppdagelsesreisende David Livingstone i 1855. Han kalte den opp etter dronning Victoria av Storbritannia.

Vannmassene er på sitt største ved regntidens slutt i mars–april, og det høyeste fallet er 108 meter. På lokalspråket heter fallene «røyken som tordner».

Victoriafallene er en del av Zambesi-vassdraget og danner grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Vi får en guidet tur ved fallene og besøker et håndverksmarked, før vi returnerer til hotellet.

Lunsj er på egen regning. Sen ettermiddag skal vi på solnedgangscruise på Zambesielven. Vi får servert drinker og snacks på dekk.

Resten av kvelden slapper vi av på Victoria Falls hotell, som er en opplevelse i seg selv. Her får du følelsen av å være tilbake i kolonitiden og det britiske imperiets storhetstid.

Dag 7, mandag 19. november
Victoriafallene – Cape Town

Etter frokost slapper vi av på hotellet før vi drar med buss til flyplassen. Vi flyr via Johannesburg til Cape Town, med ankomst om kvelden. Her venter buss og lokalguide som tar oss til Hotel Commodore, et hyggelig førsteklassehotell sentralt i Cape Town.

I gangavstand fra hotellet ligger Victoria & Alfred Waterfront, som kan friste med mange butikker, gallerier, og et utall restauranter, barer og kafeer.

Dag 8, tirsdag 20. november
Vinområdene

I dag skal vi på heldagsutflukt til Kapp-provinsens vinmarker, der det produseres vin av ypperste kvalitet. Her ligger det mange vakre, gamle vingårder i Cape Dutch stil. 

Det blir vinsmaking i forbindelse med lunsj, som inntas på en vingård med utsikt utover dalen. Vi skal også besøke et brandydestilleri, hvor det blir smaksprøver på sørafrikansk brandy, samt servering av sjokolade og kaffe.

Dag 9, onsdag 21. november
Cape Town

I dag skal vi på byrundtur i Cape Town før vi tar taubanen til toppen av Table Mountain. Fjellet har fått sitt navn fordi toppen er flat som et bord.

Ettermiddagen og kvelden er til fri disposisjon, og du kan utforske byen og The Waterfront videre på egen hånd. Reiseleder gir tips og råd om hva du kan gjøre.

Dag 10, torsdag 22. november
Kapp det gode håp

Etter frokost drar vi på heldagsutflukt til Kapp det gode håp, en dramatisk utseende klippe. Dette er imidlertid ikke Afrikas sørligste punkt – det ligger lenger øst, men det er her Det indiske hav møter Atlanterhavet.

Underveis stanser vi for å spise lunsj langs kysten.

Kvelden er fri til å oppsøke restauranter eller kafeer. Det finnes mange av dem i området rett ved hotellet.

Dag 11, fredag 23. november
Cape Town

I dag skal vi møte lokalbefolkningen og se hvordan noen av dem lever. Blant annet skal vi besøke en skole.

Deler av bybefolkningen lever under de usleste forhold, men det er også en svart middelklasse. Vi møter mennesker i en shanty town og får vite hvordan de har det i det nye Sør-Afrika. Lunsj på restauranten Bo Kaap er inkludert.

Om ettermiddagen er det valgfri tur til Robben Island, hvor Nelson Mandela satt fengslet i 17 år før han ble løslatt og valgt til det frie Sør-Afrikas første leder. Guidene på Robben Island er tidligere politiske fanger, og de gir et gripende vitnesbyrd om apartheidtidens brutale undertrykkelse av majoriteten av befolkningen i landet.

Gi beskjed til reiseleder første dag om du ønsker å ta båtturen ut til Robben Island.

Dag 12, lørdag 24. november
Cape Town

Hele dagen er til fri disposisjon. Her er masse å ta seg til. Shopping, utflukter, markeder, museer eller gallerier. Reiseleder gir tips og råd.

Om kvelden møtes vi til avskjedsmiddag på en god restaurant.

Dag 13, søndag 25. november
Cape Town – London

Siste sjanse til å nyte solstrålene ved svømmebassenget om formiddagen, eller ta en shoppingtur på The Waterfront. Om ettermiddagen blir vi kjørt til flyplassen.

Vi flyr med South African Airways via Johannesburg til London, med ankomst på Gardermoen neste dag.

ROVOS RAIL

Siden Rovos Rail ble etablert i 1989 har det vært kjent for å være et av verdens mest luksuriøse tog. Her trer du inn i en verden med atmosfære og stil fra en for lengst svunnen tid. Det er diskret og vennlig service, femstjerners mat og elegante kupeer. Toget er innredet i klassisk kolonistil, og i restaurantvognen dekkes det med stive linduker, sølvbestikk og fint porselen.

Et entusiastisk team av kokker sørger for utsøkte måltider, supplert av gode Sørafrikanske viner – alt inkludert i prisen.

Observasjonsvognen med utendørs balkong er plassert i bakerst i toget.

Toget har plass til maksimalt 72 passasjerer i 36 elegante og komfortable suiter. Alle suitene har aircondition, safe, minibar og hårtørrer.

HOTEL VICTORIA FALLS 5*

Dette er et av verdens klassiske hoteller og medlem av Leading Hotels of the World. Hotellet ligger flott til med fin utsikt til Victoria-fallene.

Det går en sti fra hotellet til fossen, kun ti minutters gange. Hotellet ble bygget i 1904 som overnattingsted for dem som jobbet på jernbanen.

I dag består hotellet av 161 rom og suiter. Alle rommene er renovert. Det er høyt under taket, og rommene er store med masse naturlig lys.

Hotellet har tre restauranter, en bar og et flott svømmebasseng i hagen. Gratis Wi-Fi.

Prisen inkluder ikke

• Måltider og drikke utover det som er nevnt i programmet

• Utflukt til Robben Island

• Tips til besetningen på toget

• Tips til sjåfører og lokale guider

• Visum til Zimbabwe (p.t. USD 30)

• Reise- og avbestillingsforsikring

Pass og visum
Norske statsborgere må ha visum for å reise til Zimbabwe. Det ordnes ved grensen. Passet må være gyldig minst seks måneder etter hjemreisedato.

Vi forholder oss til visumregler for norske statsborgere. Har du annen nasjonalitet, må du selv sjekke visumreglene. Det er den reisendes ansvar å sørge for at pass og eventuelt visum er gyldig ved avreise.

Prisene er basert på valutakurser pr. november 2018. Avbestillingsregler og øvrige reisebetingelser finner du på vistatravel.no