GØY PÅ TORGET: Ungene har plass til å leke sisten på torget i Fornalutx, en av de mange landsbyperlene på Mallorca. Foto: Peter Raaum

REISETEST: MALLORCA

De beste opplevelsene på Mallorca

Mallorca har mer å by på enn billige drinker og overfylte strender. Blant annet er øya et yndet sted for mange norske syklister.

Publisert Sist oppdatert

Vesterålen sykkelklubb har, som mange andre norske sykkelklubber, besøkt Mallorca flere ganger. Hardhausen Bård Meløe (44) er en av syklistene nordfra som elsker øya.

– Mallorca har det meste. Både fjell og flatt landskap. Øya har også mange hyggelige småveier hvor det ikke er mange biler. Det er fantastiske små landsbyer overalt hvor man kan stopp for lunsj, og, ikke minst, klimaet vår og høst egner seg godt, sier Bård til Motor.

Det eneste minuset han kan se med å sykle på Mallorca er at veldig mange har oppdaget hvor fint det er ...

Her er flere Mallorca-tips:

Vandringer: Det er mange godt merkede og fine ruter langs hele vestkysten. Vil du overnatte på en av turisthyttene må du være ute i god tid! www.gitesmallorca.com

Restauranter: Restaurantene Santi Taura er et av eksemplene på at det har gått sport i å servere nydelig mat på lokale råvarer, til en billig penge. Santi Taura må bestilles i god tid. Adrian Quetlas er en annen av disse varpene (ikke pittoresk, men supergod mat). Lunsj: 35 euro. 

Vil du ha noe enklere og kjappere? Gå for tapas. Noen av de beste vi har smakt fikk vi på Tast i Palma. www.tast.com

Overnatting: Vi bodde på det lille leilighetshotellet Sa Tanqueta i Fornalutx (fra ca. 150 euro).

Et billigere alternativ er pensjonatet Can Reus startet av to tidligere BBC-journalister (fra ca. 100 euro)

I Palma bodde vi på hotellet Portixol (fra 150 euro), ved den gamle havna, 

Fin strandpromenade inn til byen, gratis sykler til låns. Et billigere moderne og fresht alternativ er HM Balanguera (fra ca. 100 euro), 

Vil du bo virkelig stilfullt sjekker du inn på Sant Francesc Hotel i gamlebyen i Palma. Fantastisk! Fra 180 euro (lavsesong).