TELEMARKSKANALEN: Veteranskipene legger til ved Dalen brygge, like nedenfor Dalen hotell. Kanalturen går gjennom åtte sluser for å forsere høydeforskjellen på hele 72 meter. Foto: Dalen Hotel
TELEMARKSKANALEN: Veteranskipene legger til ved Dalen brygge, like nedenfor Dalen hotell. Kanalturen går gjennom åtte sluser for å forsere høydeforskjellen på hele 72 meter. Foto: Dalen Hotel

22. - 24. mai 2016

Dalen Hotel og Telemarkskanalen i mai

Her finner du fullstendig program for turen til Dalen Hotel og Telemarkskanalen 22. - 24. mai. Turen ble utsolgt i løpet av to dager. Fikk du ikke plass, er det en ny mulighet 21. - 23. august.

Publisert Sist oppdatert
Dalen hotel i Telemark er enestående i sitt slag. Riksantikvaren beskriver det som det best bevarte av sveitserhotellene.
Dalen hotel i Telemark er enestående i sitt slag. Riksantikvaren beskriver det som det best bevarte av sveitserhotellene.

22. - 24. mai 2016
Velkommen til ett av Norges eldste trehoteller, inspirert av stavkirker og vikingetiden med dragehoder, tårn og spir, altaner, utspring og gesimser. Romantisk og overdådig, et eventyr med andre ord. 

Dalen Hotel i Telemark har en fantastisk historie, og som gjest skal du oppleve at du blir tatt vare på. Vertskapet er opptatt av å overgå gjestenes forventning. Her ligger alt i detaljene.

Slusetur på Telemarkskanalen
Hotellet ligger bare 400 meter fra Telemarkskanalens endestasjon, Dalen Brygge, med enkel adkomst til hotellet. Kanalen med åtte sluseanlegg og 18 slusekammere var en turistattraksjon allerede på 1800-tallet, og hotellet ble bygget for å kunne ta imot rike og prominente besøkende fra hele Europa. Hit reiste kong Oscar II, her overnattet keiser Wilhelm av Tyskland og kong Leopold II av Belgia. Hit kom også kong Haakon VII og dronning Maud med Olav som den gang var kronprins.

Riksantikvaren har beskrevet Dalen Hotel som det mektigste, mest storslåtte og best bevarte av alle de gamle sveitserhotellene. Sammen med kanalen er dette fortsatt blant Norges mest unike reiselivsattraksjoner.

Telemark - et Norge i miniatyr
Telemark er et spennende fylke med store variasjoner, med fjell, frodige landskap og en lang kystlinje.

Telemarkskanalen skjærer gjennom landskapet, og en tur med ett av veteranskipene, M/S Henrik Ibsen eller M/S Victoria, er en enestående kulturhistorisk reise tilbake i tid. Kanalturen går mellom Skien og Dalen og inkluderer åtte sluser. Vrangfoss er den største, med fem slusekamre og en løftehøyde på 23 meter. Totalt er høydeforskjellen mellom Skien og Dalen 72 meter.

En matopplevelse
I tillegg til et imponerende bygg og flotte omgivelser, er maten viktig på Dalen Hotel.

Rommene på Dalen hotel er rommelige og komfortable.
Rommene på Dalen hotel er rommelige og komfortable.

Ambisjonen er å gi dere en matopplevelse utenom det vanlige. Kokkene er inspirert av Telemark som region med spennende råvarer og tradisjonsrike oppskrifter. Vi kan love dere to fantastisk gode middager i den storslåtte spisesalen. 

Den gule veteranbilen hører naturlig nok sammen med det gule trehotellet i sveitserstil.
Den gule veteranbilen hører naturlig nok sammen med det gule trehotellet i sveitserstil.

I den majestetiske hallen spiller hotellets pianist klassiske toner seks kvelder i uken. 
Kakebordet er fristende - og ikke minst får dere den deilige følelsen av å stå opp om morgenen og gå ned til en raus frokostbuffet med alt som godt er. 

Eget program for Motors lesere
Vi tilbyr Motors lesere tre innholdsrike dager på dette helt spesielle hotellet. 
Dere blir møtt av vertskapet som også vil fortelle den spennende historien bak Dalen.
Per Roger Lauritzen, redaktør av NAFs veibok, vil fortelle om sine reiser i Norge på langs og på tvers på leting etter de helt spesielle opplevelsene langs veien.
Det blir naturligvis også en tur met ett av veteranskipene på kanalen. 
I tillegg åpner området rundt Dalen og Telemarkskanalen for mange aktiviteter og oppdagelser på egen hånd.
Dette er rett og slett en liten, luksuriøs opplevelse i eget land. 

Pris for NAFs medlemmer
3.495,- per person i delt dobbeltrom. Originalpris kr 5125.-. Spar 1.630 kroner!
Tillegg for enkeltrom kr 300,-. 
Turen er utsolgt. 

Turen arrangeres av Motor i samarbeid med Dalen Hotel. For bestilling kontakt Dalen Hotel på tlf. 35 07 90 00 eller på epost [email protected].

Prisen inkluderer:
• 2 overnattinger i dobbeltrom på Dalen Hotel
• 2 tre retters middager i hotellets anerkjente restaurant
• Kakebord
• Frokostbuffet med varme og kalde retter, friskpresset juice og lokal eplemost.
• Kanaltur med MS Henrik Ibsen eller MS Victoria med lunsj
• Besøk ved noen av attraksjonene i området
• Foredrag om hotellets historie
• Foredrag ved Per Roger Lauritzen, redaktør av NAFs veibok
• Boken «Norges vakreste veier», verdi kr 200,-

 Program for turen

22. mai
15:00  Vi begynner innsjekkingen
16:00  Tur opp til Rui-plassen med guide. Rui er en gammel husmannsplass i bratthenget over Dalen. Der bodde søstrene Ingerine og Gurine som ble landskjent i boka «Ruijentene som kom til Kongen». Det er ca. 1,5 km opp til Rui på godt opparbeidet, men bratt turvei. Underveis finnes det informasjonstavler og hvilebenker.
De som ikke ønsker å gå turen, kan slappe av i salongene på hotellet.

19.00  Aperitiff i Salongen med historiefortelling om hotellet foran peisen.
20.00  Treretters middag og bar i salongen etter middagen

23. mai
08:30  Slusetur på Telemarkskanelen med frokost om bord på M/S Henrik Ibsen
11:30 Buffetlunsj på båten
13:10  Ankomst Lunde. Busstransport tilbake til Dalen, ca. 2 timer.
18:00 Aperitiff med foredrag av Per Roger Lauritzen, redaktør av blant annet Veiboka til NAF. Han er også aktuell med en helt ny bok om omveier i Norge.
19:00 Treretters middag
22:00  Pianokonsert og kaffe i salongen 

24. mai
07:00-10:00 Stor frokostbuffet før avreise
10:00-11:00 Utsjekking  

Alternativ: Guidet tur til Lårdalsstigen. Dette er tøffere en Besseggen. Det er en hard tur, så det må man være forberedt på. En guide er med på turen. Nistepakke smører man selv ved frokosten. Vi har med kaffe og vann. Turen inkluderer også båtbillett mellom Dalen og Lårdal. Pris kr 800,- pr. person.