NORGES FINESTE: De hevdet de solgte flotte biler - men kundene fikk ikke pengene sine. Foto: Faksimile av nettsiden til Tuana Cars
NORGES FINESTE: De hevdet de solgte flotte biler - men kundene fikk ikke pengene sine. Foto: Faksimile av nettsiden til Tuana Cars

Bilselger på Romerike tiltalt for grovt bedrageri:

– Bruktbilselger beholdt hele oppgjøret

Bruktbilselgeren på Romerike skal ha svindlet bilkundene sine for nærmere tre millioner kroner. Nå må han møte i retten.

Publisert Sist oppdatert

Eieren av det tidligere bruktbilfirmaet Tuana Cars på Strømmen på Romerike er tiltalt for grovt bedrageri mot åtte av kundene sine.

I samtlige åtte tilfeller har fremgangsmåten ifølge tiltalen vært nøyaktig den samme:

Den 59 år gamle mannen, som opprinnelig er fra Syria, har overtatt biler fra bileiere som ønsket å selge bilene sine. Deretter har bruktbilselgeren solgt bilene videre til nye kunder.

Salgsformen kalles både kommisjonssalg, fullmaktsalg og mellommannssalg.

Les også: NAF advarer mot fullmaktsalg

I stedet for å utbetale den avtalte salgssummen til bilkundene han kjøpte bilene fra, skal han ifølge tiltalen ha beholdt pengene selv – og ikke gitt bileierne sitt rettmessige oppgjør.

I tillegg til bruktbilselgeren er også en mann i begynnelsen av 30-årene tiltalt for å ha hjulpet bruktbilselgeren. Bruktbilselgeren er også tiltalt for økonomisk utroskap mot en niende bilkunde.

600.000 kroner

I tiltalen mot de to mennene er ingen summer oppgitt.  

Motor har sjekket verdien på de oppgitte bilene, og de ni bilene har nå en samlet salgsverdi på ca. 2,6 millioner kroner.

Forholdene de to er tiltalt for skal ha skjedd høsten 2017, for snart halvannet år siden. Da hadde bruktbilene en høyere verdi, slik at bedrageriene i sum vil være på oppunder tre millioner kroner.

De fleste bilene har en markedsverdi på 2-300.000 kroner.

Det alvorligste bedrageriet ser ut til å ha vært mot en mann som skal ha blitt bedratt for ca. 600.000 kroner. Han overlot sin store syvseter luksus-SUV til bruktbilforretningen uten å få noen penger.

«Norges fineste biler»

Motor har flere ganger skrevet om Tuana Cars, som hevdet å selge «Norges fineste biler». På det meste omsatte bruktbilfirmaet, som tidligere het Carma Oslo, for 40 millioner kroner i året.

Blant kundene som fikk problemer med bruktbilfirmaet er Mads Torma, som stilte opp i en omfattende dokumentar om svindel i bruktbilbransjen, som Motor publiserte i fjor.

Han fikk til slutt pengene sine. Men det gjorde ikke mange andre kunder.

Da bruktbilselgeren i fjor sommer ble varetektsfengslet, fortalte bobestyreren for konkursen i bruktbilfirmaet at han har fått pengekrav fra 11 kunder. De 11 mener de er svindlet for totalt minst fire millioner kroner.

Les også: Bilkunder bedratt for minst fire millioner kroner

Erkjenner bedrageriene

Politiet har tidligere opplyst til Motor at de har fått flere titalls anmeldelser mot bruktbilfirmaet.

I fjor sommer fikk Motor også opplyst at bruktbilselgeren i avhør har erkjent forholdene han er tiltalt for.

Grovt bedrageri har en strafferamme på seks års fengsel.

Nedre Romerike tingrett skal behandle straffesaken mot de to mennene over fire dager neste uke.