BRUKTBILMARATON: Partene i Olsen Bil-saken har nå tatt fatt på vitneforklaringene fra tidligere ansatte hos bedragerisiktede Geir Egil Olsen. Her er aktor Hans Olav Røyr og forsvarer Ida Andenæs i samtale utenfor rettssalen i Aust-Agder tingrett. Foto: Tomm W. Christiansen
BRUKTBILMARATON: Partene i Olsen Bil-saken har nå tatt fatt på vitneforklaringene fra tidligere ansatte hos bedragerisiktede Geir Egil Olsen. Her er aktor Hans Olav Røyr og forsvarer Ida Andenæs i samtale utenfor rettssalen i Aust-Agder tingrett. Foto: Tomm W. Christiansen

Tidligere ansatte avslører bruktbilselgeren i retten:

Slik lurte bruktbilselgeren sine ansatte

Bilmekanikeren skulle tjene 15.000 kroner på ulovlig lånefinansiering av bilvrak. I stedet endte han opp med 700.000 kroner i gjeld.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Bruktbilselger Geir Egil Olsen står tiltalt for omfattende bruktbilsvindel.

Denne uka har tidligere ansatte i Olsen Bil vitnet mot sin tidligere sjef; bruktbilselger Geir Egil Olsen, som står tiltalt i en omfattende straffesak i Aust-Agder tingrett.

På løpende bånd har de ansatte fortalt at de ble presset og overtalt til å være med på det politiet mener er omfattende lånebedragerier. Mennene «kjøpte» bilvrak for flere hundre tusen kroner, som ble lånefinansiert.

Formålet var å skaffe likviditet til bruktbilfirmaet, som i mange år var blant landets største, men som etter hvert fikk store økonomiske problemer.

I 2016 ble Olsen Bil slått konkurs.

Les også: Slik skal han ha brukt moren sin i bedrageriene

700.000 i gjeld

Tirsdag fortalte en tidligere bilmekaniker hos Olsen Bil at han skulle få 15.000 kroner i honorar per bil dersom han underskrev på kjøp og lånefinansiering av bilvrakene.

– Jeg fikk det på den første bilen. Men ikke på de tre siste, fortalte mannen i tingretten tirsdag, ifølge rettsreferatet i Grimstad Adressetidende.

Bilmekanikeren ble, ifølge ham selv, overtalt til å ta opp 700.000 kroner i gjeld. Flere år etterpå har han fortsatt over 300.000 kroner i restgjeld.

– Jeg betaler fortsatt på det, sa bilmekanikeren i retten, ifølge lokalavisen.

Les også: – Jeg har aldri betalt regninger selv

Dramatisk

Onsdag ble den tidligere bruktbilselgeren Geir Egil Olsen hissig da en tidligere billakkerer fortalte at han ble presset til å signere dokumenter som gjorde ham til eier av bilvrak, med høy lånefinansiering.

I rettssalen ble det dramatisk.

– Han lyver 99,9 prosent av tiden, sa en rød og synlig opprørt Geir Egil Olsen under utspørringen, ifølge avisen Agderposten.

I pausen etterpå gjentok bruktbilselgeren påstanden overfor lokalavisen.

Stolte på sjefen

Tidligere denne uka fortalte også en tredje ansatt en liknende historie, ifølge Grimstad Adressetidende.

Alle de tre tidligere ansatte er før rettssaken mot bruktbilselgeren dømt for medvirkning til lånebedrageriene. I retten hevder mennene at de stolte på sjefen sin, bruktbilselgeren, og at de trodde det var lovlig å lånefinansiere bilvrak før de var bygd opp igjen.

Les også: Tesla-eieren hugde opp lokket

Kunder i retten

Neste uke skal bruktbilselgerens nærmeste familie forklare seg. Også disse er allerede dømt for medvirkning av samme type lånebedragerier.

I neste uke skal også tidligere kunder i vitneboksen.

På samme dag møter 15 av Olsens tidligere kunder i tingretten.

Den omfattende straffesaken vil ikke være ferdigbehandlet i tingretten i Arendal før i midten av februar. Dom faller først noen uker etter det igjen.

Les også: Bruktbilkunde og bruktbilselger kjemper i hver sin rettssal