STADIG FLERE: Elbiler utgjør nå omlag 19 prosent av alle passeringene i bomringen i Oslo. Foto: Peter Raaum
STADIG FLERE: Elbiler utgjør nå omlag 19 prosent av alle passeringene i bomringen i Oslo. Foto: Peter Raaum

Kraftige endringer i bomringen i Oslo:

500.000 færre bensin- og diesel-passeringer hver måned

På ett år har det blitt en halv million færre personbiler i måneden i bomringen i Oslo. Antallet fossildrevne biler stuper, mens elbilene øker kraftig.

Publisert Sist oppdatert

I september i år var det nesten én million færre passeringer med fossildrevne personbiler sammenlignet med samme måned i fjor.

I år var det 6,9 millioner passeringer mot 7,8 millioner i september i fjor. Det innebærer en nedgang på 12 prosent, melder Fjellinjen.

Samtidig øker elbiltrafikken kraftig. Fra september i fjor til september i år har elbilandelen økt med 39 prosent, en økning på 500 000 passeringer.

Les også: Nesten juli hele året i Oslo-trafikken

I ett år har det vært tids- og miljødifferensierte bomstakster i Oslo, hvor dieselbiler betaler mest og hvor det er ekstra dyrt i rushtrafikken på morgenen og ettermiddagen.

Ordningen ble iverksatt 1. oktober i fjor.

På dette året har den totale trafikken gått ned med fem prosent, eller ca. 500 000 færre biler i måneden. Tungbiltrafikken gjennom bomringen er stabil.

Les også: 10 ting du bør vite om bypakker og bomringer

Inntektstap

Færre passeringer med fossilbiler utgjør et inntektstap på flere titalls millioner kroner hver eneste måned, ifølge anslag Motor har gjort tidligere.

Nullutslippsbiler utgjør nå 19 prosent av alle passeringene. Elbiler betaler foreløpig ikke bompenger. Men det kommer snart. Fra 1. mars neste år må også elbiler betale i bomringen i Oslo.

Les også: Så mye koster parkering i Oslo