NYE PLANER: Planene om en bompengefinansiert samferdselspakke for Arendal (bildet) og tre andre sørlandskommuner er nå parkert. Foto: Peter Raaum
NYE PLANER: Planene om en bompengefinansiert samferdselspakke for Arendal (bildet) og tre andre sørlandskommuner er nå parkert. Foto: Peter Raaum

Arendal bystyre sier nei til bompenger og veiprising:

Bom stopp for bypakke på Sørlandet

Bystyret i Arendal sa torsdag nei til en bompengefinansiert samferdselspakke i sørlandskommunene Arendal, Grimstad, Froland og Tvedestrand.

Publisert Sist oppdatert

Bystyret i Arendal sa nei til en plan som innebar etablering av 20 nye bomstasjoner i fire sørlandskommuner, melder VG.

Etter forslag fra Frps Anders Kylland, vedtok kommunestyret følgende:

«Bystyret vedtar at det forutsettes at de foreslåtte tiltak i planen ikke skal bompengefinansieres eller finansieres ved hjelp av andre lignende brukerbetalinger som lokale avgifter eller ved annen økt skatt.»

Forslaget ble vedtatt med overveldende flertall, 31 mot sju stemmer.

Les også: Stengt inne av én bom – og verre blir det

Ikke en storby

– Hele prosjektet var latterlig fra begynnelsen av. Ap og Sp ønsket å gjøre Arendal til en bilfri by, men glemte at Arendal ikke er en storby. Folk bor spredt og klarer seg ikke uten bil, sier Åshild Bruun-Gundersen (Frp) til NTB.

Bruun-Gundersen er bystyrerepresentant i Arendal og stortingsrepresentant for Agder.

– I forrige uke fikk Frp flertall i Tvedestrand kommunestyre til å si nei til bomringen. I dag fikk vi flertall også i Arendal. Dermed ser det nå ut til at hele prosjektet faller i grus, sier hun.

(©NTB)