FIRE I EN: Kia har bestemt seg for å lage fire utgaver av nye Ceed. Denne shooting break-utgaven blir den mest elegante.
FIRE I EN: Kia har bestemt seg for å lage fire utgaver av nye Ceed. Denne shooting break-utgaven blir den mest elegante.

Nye biler som lanseres i 2018:

Ikke SUV og ikke el? Her er de andre nybilene som kommer

Du er unnskyldt hvis du et øyeblikk skulle tro at det ikke lages annet enn elbiler og SUV’er nå for tiden. Men jo, det er andre biltyper på vei ut av fabrikkene. Her er modellene som ventes i 2018.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Her er elbilene som kommer i 2018

…og dette er de nye SUV'ene som er på gang

Audi A1 debuterte på Genève-utstillingen allerede i 2010. Audis minste bil er dermed overmoden for utskifting. Vi tipper bilen blir vist i Genève i begynnelsen av mars, med lansering før sommeren.

Audi A7 Sportback kommer til Norge i løpet av våren. Selv med et kupéaktig design, har den innvendig plass som en stor sedan. A7 vil også bli levert som med Audi nye , mild hybrid-system. Prisen er ennå ikke klar.

 

Audi A6 er også klar for fornyelse. Den kommer til Norge før sommeren, mens stasjonsvogn-utgaven Avant kommer først etter sommeren. 

BMW X2 er en helt ny modell fra BMW. En mellomting mellom en SUV og flerbruksbil, som kommer første kvartal 2018.

Nye BMW X2
Nye BMW X2

Citroën C4 Cactus skal følge opp suksessen fra lille Cactus. Nytt spennende design og kule farger skal trekke til seg et yngre publikum.

Ford Focus i ny utgave kommer i salg til sommeren. Bilen vises offisielt allerede i februar og blir litt mer eksklusiv enn dagens utgave.

Kia Ceed kommer i ny utgave i mai. Fabrikken har bestemt seg for å lage fire forskjellige utgaver av bilen: 5-dørs, stasjonsvogn, kompakt SUV og Shooting Break (bildet). Legg merke til det nye navnet Ceed i stedet for cee´d.

Kia Picanto er en av de mest populære småbilene i Norge. En helt ny utgave, som kanskje ikke ser veldig ny ut, kommer i salg ved årsskiftet. Pris fra rundt 160.000 kroner.

Lexus LS500 er det nye flaggskipet til Lexus – en sedan med hybriddrivverk som snart er på plass i Norge.  Priser fra rundt 1,5 millioner kroner.

Nye Lexus LS500 er noe av lekreste som lanseres i 2018.
Nye Lexus LS500 er noe av lekreste som lanseres i 2018.

Mazda 6 kommer til Norge til sommeren. Ifølge Mazda er dette den største oppgraderingen i bilens historie, med blant annet en ny motor. Stasjonsvognsutgaven blir den viktigste for Norge.

Mercedes A-klasse blir ny i 2018. Nøyaktig når på året det skjer vet vi ikke, men  trolig vises den på Genève-utstillingen i mars. Denne minste bilen til Mercedes blir i hvert fall mer elegant i designen skal vi dømme etter konseptbilen som ble vist i Kina tidligere i år.

Nye Mercedes-Benz A-klasse fra bilutstillingen i Shanghai
Nye Mercedes-Benz A-klasse fra bilutstillingen i Shanghai

Mercedes B-klasse kommer fortsatt til å være praktisk, men mindre kjedelig enn dagens modell. Ifølge det vi vet nå, vises den sent i 2018 og det drøyer kanskje til  tidlig i 2019 før den kommer i butikker her hjemme.

Mercedes CLS kommer i tredje generasjon under bilutstillingen i Geneve i mars. Rette etter kommer den firedørs kupeen i butikkene her hjemme. Teknikken i bilen er basert på dagens E-klasse.

Peugeot 508 vises på Genève-utstillingen i mars, med salgsstart i Norge før sommeren. For Norge er stasjonsvogn-utgaven den viktigste og den kommer først høsten 2018.

Seat Ibiza er den spanske utgaven av VW Polo. Den blir en av de viktige modellene når Seat kommer tilbake til Norge i sommer. Den blir billigere enn Polo, vi tipper fra rundt 180.000 kroner.

Toyota Auris er moden for utskiftning. Foreløpig ønsker ikke Toyota å bekrefte at bilen blir klar i  år, men vi venter lasering til høsten. Da med den samme effektive hybriddrivverket som sitter i nye Prius.

Volvo S60/V60 er lillebror til S90/V90 og kommer også til å få stor familielikhet både når det gjelder utseende og utstyr. Bilen vises trolig på Geneve-utstillingen i mars, men kommer ikke til Norge før senere i år.