INGEN SUKSESS: Da Ferrari bygget Dino på slutten av 60-tallet, viste det seg at kundene ikke var særlig interessert i en slik ”billig” bil. Foto: Ferrari Museum
INGEN SUKSESS: Da Ferrari bygget Dino på slutten av 60-tallet, viste det seg at kundene ikke var særlig interessert i en slik ”billig” bil. Foto: Ferrari Museum

En sportsbil-legende for ungdommen?

Ferrari vurderer en ny «billig» Dino

Ferrari vurderer nå å bygge en moderne utgave av 1960-årenes lille Dino sportsbil. Hensikten skal være å tiltrekke seg nye, yngre kunder som ønsker en rimeligere utgave av Ferrari enn det fabrikken kan tilby i dag.

Publisert Sist oppdatert

Det er imidlertid uenighet blant Ferrari-toppene om dette er en god idé.

– Det er delte meninger blant sjefene i Ferrari om det er en god idé å vekke til live Dino-navnet for en rimeligere innstegsmodell. Noen tror at en billigere bil med en V6-motor i stedet for dagens 8- eller 12-sylindrete motorer kan undergrave Ferraris identitet som produsent av ekstreme sportsbiler. Ideen blir nå sparket rundt i organisasjonen, sier Ferrari-sjef Sergio Marchionne til Automotive News.

Han har en plan om å øke Ferrari-salget utover den selvpålagte grensen på 10.000 bilene som fabrikken har i dag.

Les også: Dette er bare ett problem med denne luksusbilen

Det er i denne forbindelsen at planen om en ny Dino er lansert.

I dag er Ferraris billigste modell en California T til 190.000 euro – drøyt 1,7 millioner kroner i Norge.

En Dino kan komme til å koste rundt 150.000 euro.

Bilen vil bli en konkurrent til blant annet Porsche. Styret i Ferrari vil trolig ta en avgjørelse i dette spørsmålet tidlig neste år.

Les også: Sjekk denne SUV'en fra Bentley!

Ferrari bygget Dino med midtplassert V6-motor og bakhjulsdrift fra 1968 til 1976. Dette var et samarbeidsprosjekt med Fiat og bilen hadde ikke Ferrari-merket på panseret.

Modellen fikk navnet Dino til minne om Ferrari-grunnlegger Enzo Ferraris sønn Dino, som døde i en alder av 24 år.

Les også: Er dette verdens mest luksuriøse bil?

Bilen ble aldri noen stor suksess for den gang, fordi Ferrari-kundene ikke skal ha vært interessert i en så rimelig bil.

Som vi tidligere har omtalt, vurderer Ferrari også om de skal kaste seg på SUV-bølgen med en svært eksklusiv firehjulstrekker.