FINSTAS: Med Storseisundbrua, den kanskje mest kjente av de åtte bruene på Atlanterhavsvegen som kulisse, viser Volkswagen fram nye VW Passat GTE.
FINSTAS: Med Storseisundbrua, den kanskje mest kjente av de åtte bruene på Atlanterhavsvegen som kulisse, viser Volkswagen fram nye VW Passat GTE.

De første bildene av bestselgeren:

Poserer med nye Passat i norsk postkort

Her er nye VW Passat plassert i det lekreste av norske omgivelser. Om en måned vises den nye modellen for verdens bilpublikum i Genève. Nye Passat har lansering i Norge i slutten av september.

Publisert Sist oppdatert

Åttende generasjon Passat skal løfte verdens mest solgte mellomklassebil til nye høyder.

Volkswagen er trygge på at Passat nummer 30.000.000 snart går fra butikk til kunde.

Hvis dét blir en bil av den nye generasjonen vil kjøperen kunne få blant annet:

  • En Passat GTE med 55 km elektrisk rekkevidde etter WLTP-syklusen (ca. 70 km etter NEDC), ifølge prognoser.

  • «IQ.DRIVE», et system som gjør det mulig å kjøre delvis autonomt i alle ønskelige hastigheter – helt fra stillestående og opptil 210 km/h.

  • En viktig del av «Travel Assist» er et kapasitivt ratt som registrerer førerens berøringer, og utgjør et interaktivt grensesnitt med førerstøttesystemene.

Les også: Her er vår test av den forrige Passat’en

VW Passat Alltrack
VW Passat Alltrack

VW Passat R-Line
VW Passat R-Line

Gjør natt til dag

Som første VW-modell er nye Passat utstyrt med viktige sikkerhetsoppgraderinger som «Emergency Steering Assist», som bruker bremseinngrep til økt sikkerhet ved en unnamanøver, og IQ.LIGHT – interaktive LED-matrix-lyskastere «som gjør natt til dag», i følge en pressemelding fra VW.

Denne lysteknologien har tidligere bare vært å få i Touareg, men blir nå standard på alle utgaver av Passat i Norge.

Samtidig kommer tredje generasjon av infotainmentsystemet MIB3. Det har et grensesnitt for integrering av smarttelefonapper, for første gang hos VW også med mulighet for trådløs tilkopling av Apple CarPlay.

Les også: Ny Toyota løfter fornuften til nye høyder

Evig online

Bilen kan være konstant online gjennom et integrert SIM-kort, hvilket gir tilgang til en forbedret navigasjonstjeneste med sanntidsoppdateringer, musikkstrømmetjenester, Internett-radio, stemmestyringsfunksjon, og sømløs tilknytning til online-tjenester fra Volkswagen We.

VW lover at Passat innfrir EUs nye Euro 6d-utslippskrav, mens TSI- og TDI-motorene tilfredsstiller Euro 6d-TEMP.  Alle bensin- og dieselmotorer er utstyrt med partikkelfilter.

Les også: Denne bilen er årets beste bilkjøp

HØSTINTRO: Nye VW Passat lanseres i Norge til høsten.
HØSTINTRO: Nye VW Passat lanseres i Norge til høsten.