OVERRASKET: Tesla-sjef Elon Musk overrasket markedet med gode beskjeder i natt, og fikk et voldsomt løft i aksjekursen til svar. Foto: AFP
OVERRASKET: Tesla-sjef Elon Musk overrasket markedet med gode beskjeder i natt, og fikk et voldsomt løft i aksjekursen til svar. Foto: AFP

«Foran skjema» på nøkkelprosjekter:

Gigantisk Tesla-hopp på gode nyheter

En bekreftelse på at Tesla ligger foran skjema i utviklingen av Model Y og den nye fabrikken i Kina, førte til at aksjekursen steg over 20 prosent i natt.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Tesla tjente 143 millioner dollar i tredje kvartal, ned kraftig mot fjorårsinntektene på 311 millioner i samme periode i 2018. Omsetningen fra 6,82 milliarder til 6,3 milliarder dollar.

Regnskapstallene var forsåvidt bedre enn ventet, men det innholdet i et brev til aksjonærene som fikk det amerikanske aksjemarkedet til å gå bananas.

Tesla varsler nå at Model Y-produksjonen vil starte i sommer, mens prøveproduksjonen av Model 3 på den nye gigantfabrikken i Shanghai allerede har startet.

Les også: «Tesla fremskynder Model Y-produksjonen»

Kutter kostnader

Selskapet har vært gjennom dramatiske kostnadsreduksjoner, og sier at kostnadene nå er de laveste siden Model 3-produksjonen startet.

Samtidig forklarer Tesla fallet i omsetning med en tredobling i den prosentvise andelen av leasingbiler.

«Fortsatt volumvekst, økt produksjonskapasitet og cashpositiv drift er stadig vårt hovedfokus», opplyser selskapet.

Tesla produserte 97.000 biler i tredje kvartal, mot 87.000 i samme kvartal 2018. Model 3-andelen var på 79.600 biler i år, mot 56.000 i tredje kvartal 2018.