SMÅ ENDRINGER: Lexus RX i faceliftet utgave er ikke særlig annerledes enn den utgående modellen, sett utenfra. Men under skallet er det gjort den del endringer.
SMÅ ENDRINGER: Lexus RX i faceliftet utgave er ikke særlig annerledes enn den utgående modellen, sett utenfra. Men under skallet er det gjort den del endringer.

Bestselgeren til Lexus får en facelift:

Selvsikker hybridpionér

Lexus sin tradisjonelle hybride drivlinje utfordres både av de ladbare og de helelektriske. Ikke minst i det populære SUV-segmentet. Japanerne svarer med å gjøre sin mestselgende modell enda mer selvsikker.

Publisert Sist oppdatert

DETTE ER SAKEN: Lexus oppgraderer SUV-en RX med blant annet ny lysteknologi, berøringsskjerm og noen ørsmå kosmetiske detaljer. 

Du skal tilhøre de mest hardbarkete entusiastene for å registrere de utvendige endringene på modellen som ble lansert allerede i 1998, og som nå er midtveis i fjerde generasjon.

Men side om side med en utgående modell, kan man se at både grill og lyktebånd er trukket ørlite mer mot hverandre, og at nedre del av frontfangeren har fått en nytt arrangement av lys og plastdekor.

Les også vår prøvekjøring av 450h: Luksus for storfamilien

Harmonisk

Sett fra siden, har sideskjørtene fått en mer harmonisk tilknytning til støtfangerne. Baklyktene har fått et annet lysmotiv. Stort mer er det vanskelig å se på modellen som er Lexus sin mest solgte på verdensbasis. 

Innvendig har RX fått en ny berøringsskjerm, i tillegg til den originale berøringsflaten i midtkonsollen. Smarttelefonbruk er integrert i designet, med en ny telefonholder og USB-port, pluss tilkobling til Apple CarPlay og Android Auto.

Stemmestyring er mulig via telefonen, og sjåføren kan velge mellom bilens eget navigasjonssystem eller smarttelefonens.  

Les også: For deg som ikke MÅ ha en SUV…

Ny lysteknologi

I RX introduserer også Lexus en ny lysteknologi som både skal gi bedre fjernlys og muligheten til å se veiskilt og fotgjengere tidligere, uten å redusere sikten for annen trafikk. Tester har vist at det er mulig å oppdage fotgjengere inntil 56 meter foran bilen, mot 32 i systemet fra forrige generasjon.

Lexus hevder at endringer i understell og økt karosseristivhet har gitt bedre stabilitet og styrefølelse.

RX lanseres nå i høst, og som tidligere også i en lengre variant med sju seter.