CAMPINGDRØM: Den ferske amerikanske elbilprodusenten Rivian har utviklet denne campingversjonen av den kommende pickupen R1T. En uttrekkbar tunnel mellom kahytten og lasteplanet skjuler et komplett kjøkken.
CAMPINGDRØM: Den ferske amerikanske elbilprodusenten Rivian har utviklet denne campingversjonen av den kommende pickupen R1T. En uttrekkbar tunnel mellom kahytten og lasteplanet skjuler et komplett kjøkken.

Rivian lanserer pickup i løpet av året:

Elbil for eventyrlystne

Her er campingbilen som i verste fall slipper ut noen liter oppvaskvann. Den ferske elbilprodusenten Rivian har laget enda en versjon av sin kommende pickup.

Publisert Sist oppdatert

Allerede mot slutten av året kommer pickupen R1T fra den amerikanske elbilprodusenten, som ble etablert for under 10 år siden. I 2020 er det klart for en enda mer spennende lansering: Den store SUV-en R1S.

Det er signalisert at begge modellen er klare for det europeiske markedet i 2021.

Men det er uvisst om den usedvanlig smarte campingbilen blir en del av modellporteføljen. Foreløpig er dette kun et konsept også internt hos Rivian.

Den elektriske pickupen blir i første runde tilpasset de mer tradisjonelle amerikanske brukerne, ikke minst dokumentert gjennom muligheten til å trekke henger på hele fem tonn.

Les også: Her er de beste elbilene du kan velge mellom nå

Utslippsfri campingluksus

Men de mest eventyrlystne av oss kan jo drømme om å oppsøke naturen i utslippsfri luksus, overnatte i et telt på lasteplanet og – ikke minst – disponere et komplett minikjøkken som ligger i en uttrekkbar tunnel mellom kahytten og lasteplanet.

Kjøkkenet har to induksjonsbrennere, vask, fem liter vanntank og oppbevaringsplass til gryter og kar.

Både pickupen og SUV-en har firehjulsdrift, fire elmotorer, meget solid bakkeklaring og luftfjæring, i tillegg til mye annen avansert teknologi.

Les også: Her får Oslo to bomstasjoner med 57 skritts mellomrom

Ford investerer

Effekten på pickupen er oppgitt til nærmere 750 hk og den får et batteri på 180 kWt. Rekkevidden er i overkant av 60 mil, målt etter strenge amerikanske metoder.

Rivian er blitt en diger bedrift med hovedkontor i Michigan og over 600 ansatte.

Seriøsiteten underbygges av at Ford nylig investerte 500 millioner dollar i bedriften for å dra nytte av elbilteknologien.