IKON PÅ STRØM: Slik ser nye helelektriske Beach Buggy ut. Tiden vil vise om det blir en ny æra for denne solskinnsbilen. Foto: Volkswagen AG
IKON PÅ STRØM: Slik ser nye helelektriske Beach Buggy ut. Tiden vil vise om det blir en ny æra for denne solskinnsbilen. Foto: Volkswagen AG

VW gjenoppliver Beach Buggy:

Legenden får strøm

Mens vi venter på sommeren og flere utslippsfrie biler: Volkswagen leker med tanken på å elektrifisere denne takløse legenden.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen viser nå de første skissene av en helelektrisk Beach Buggy, bilen de fleste av oss trolig bare har sett på filmer fra California.

Men det er ikke selve bilen som er så interessant for oss her i nord.

Det er mer plattformen den er bygd på.

Den kalles MEB, og er utgangspunktet for den nye generasjonen elbiler fra VW. Altså biler som er bygget for elektrisitet fra bunnen av, ikke biler med forbrenningsmotor som er tilpasset i ettertid, som Golf og Up.

Les også: Denne er legenden er årets beste bilkjøp

Uten kompromisser

Plattformen er konstruert for å være helelektrisk og uten kompromisser. Men likevel med meget høy fleksibilitet.

På denne plattformen skal det kunne bygges alt fra kompaktbiler, SUV’er og varebiler – til et leketøy som Beach Buggy.

«Strandloppa» som den også ble kalt, ble opprinnelig bygget på understellet til den gamle Volkswagen Type 1, mer kjent som «bobla». Nå gjenopplives den på strøm og med et mer moderne utrykk. Men fortsatt med de karakteristiske særtrekkene: Digre hjul, åpne sider og uten tak.

Les også: – Elbil-markedet vokser raskere enn vi trodde

Premiere i mars

– En Beach Buggy er mer enn en bil, det er en livsstil på fire hjul. Denne nye elektriske konseptbilen viser hvordan en moderne tolkning av en klassiker kan se ut og hvilke følelsesmessige bånd elektrisk mobilitet kan skape, sier Klaus Bischoff, Volkswagens designsjef.

Konseptet får verdenspremiere på bilutstillingen i Genève i starten av mars.