KOMMER LENGER: VW e-Up! dobler rekkevidden som 2020-modell til nærmere 260 kilometer. Foto: Volkswagen AG
KOMMER LENGER: VW e-Up! dobler rekkevidden som 2020-modell til nærmere 260 kilometer. Foto: Volkswagen AG

Stor nyhet på VWs el-mini:

Dobler rekkevidden

2020-modellen av VW e-up! er like liten som før – men batterikapasiteten har økt. Nå skal den klare inntil 26 mil på en lading.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagens minstemann ble introdusert som elbil i 2013, men har ikke hatt den samme kombinasjonen av pris, plass og rekkevidde som sine hardeste konkurrenter.

Over 8000 biler er solgt totalt, men i 2018 havnet den såpass langt nede som nummer 12 på registreringstatistikken.

Men som 2020-modell øker rekkevidden kraftig.

Nå skal e-up! klare opptil 260 kilometer, mot tidligere 133. Alt sammen etter nyere og strengere målekrav.

Les også: e-Golf eller Leaf – her er vår dom?

Rekkeviddeforlenger

Med mindre prisen tar det samme jafset, så blir modellen langt mer konkurransedyktig – selv om også konkurrentene har gjort store rekkeviddeforbedringer de siste årene.

Den nye modellen har fått tilleggsbetegnelsen «Range» – og VW opplyser om at de første leveringene vil skje i januar 2020.

Bestillinger kan gjøres i løpet av høsten.

Innen den tid kan fortsatt dagens e-Up! leveres ganske umiddelbart. Klarer du deg med by- og nærkjøring og har en grei lademulighet, så er rundt 10 mil ofte mer enn nok.

Med en startpris på 173.100 kroner får du blant annet elektronisk klimaanlegg, City nødbrems, smartphone integrasjon, sentrallås og elektriske vindusheisere foran.

Utstyrsversjonen High fra 208.500 har i tillegg utstyr som cruisekontroll, parkeringssensor bak, lettmetallfelger, oppvarmede sidespeil og ryggekamera.