BESTSELGER: Toyota Yaris, her i utgaven som fikk en facelift i 2017, er den mest populære Toyota-modellen i Europa.
BESTSELGER: Toyota Yaris, her i utgaven som fikk en facelift i 2017, er den mest populære Toyota-modellen i Europa.

Toyota øker elektrisk andel:

Snart er annenhver nye Toyota elektrifisert i Europa

Kraftig vekst i hybrid-salget gjør at Toyota nærmer seg en situasjon hvor de elektrifiserte bilene utgjør mer enn halvparten av deres salg i Europa. I Norge er situasjonen ganske annerledes…

Publisert Sist oppdatert

Totalt ble det solgt 560.000 Toyota- og Lexus-biler i Europa i årets seks første måneder, en økning på seks prosent målt mot samme periode i 2017.

Med 257.000 hybrider utgjorde de elektrifiserte bilene 46 prosent, inkludert varebiler. Hybridsalget steg 23 prosent fra første halvår i fjor.

Les også: Dette er bilene som kommer de neste månedene

I Norge representerer hybridene en overveldende del av Toyotas personbilsalg, og utgjorde 95,6 prosent av totalen på 7910 biler. I tillegg kommer riktignok 1732 varebiler, som alle går på diesel, slik at hybridene utgjør 78,6 prosent av Toyotas samlede salg i Norge.

Europa-salget er svært ulikt i øst og vest.

Mens de vesteuropeiske landene samlet har en hybridprosent på 58 prosent, er den elektrifiserte andelen av Toyotas nybilsalg i øst-Europa nede i 10 prosent av totalen.

Yaris-modellene utgjorde forøvrig nesten en fjerdedel av Toyotas salg i Europa første halvår, mens de nostalgisk anlagte kan notere seg over at det fortsatt foregår et salg av Toyota HiAce. 38 av de totalt 559.695 bilene var en HiAce…

Les også: Vi har prøvekjørt Toyotas første hydrogenbil