ETTERSPURT: Renault Zoe har hatt jevn suksess i Norge, men har blitt møtt med større begeistring nedover i Europa. Nå økes produksjonen med stor kraft. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen
ETTERSPURT: Renault Zoe har hatt jevn suksess i Norge, men har blitt møtt med større begeistring nedover i Europa. Nå økes produksjonen med stor kraft. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen

Europa vil ha flere elbiler:

Dobler produksjonen av Renault Zoe

Renault skal bruke feriemåneden august på å forberede en høst der produksjonen av elbilen Zoe skal økes fra 220 til 440 om dagen.

Publisert Sist oppdatert

Europas tredje største bilkonsern investerer milliardbeløp for å møte etterspørselen etter elektriske biler på hjemmemarkedet, men også i nabolandet Tyskland.

Overfor Automotive News Europe, som har besøkt fabrikken i Flins, refererer Renault-sjef Gilles Normand til undersøkelser som viser at 19 prosent franskmenn og 25 prosent tyskere ønsker å investere i en elbil neste gang.

Les også: Vår test av Renault Zoe

En ny versjon av Zoe vil dukke opp i 2019. Ser vi bort fra økt batterikapasitet og litt justeringer av lademulighetene, så blir det den første betydelige endringen siden introduksjonen i 2012.

Den gangen var Zoe et friskt pust, med artig design og uslåelig rekkevidde.

Zoe ble også den mest solgte elbilen i Europa i perioden 2015-2017, men har det siste året blitt passert av nye Nissan Leaf – fra Renaults japanske samarbeidspartner.

Les også: Vi har testet Zoes to største konkurrenter

Nå har duoen også kjøpt Mitsubishi, som med sin ladbare Outlander selger godt på flere markeder. Alliansen ser dermed ut til å ha skaffet seg både kompetansen og plattformene til å møte kundenes ønsker – og myndighetenes krav - om nullutslippsbiler i alle segmenter.

I Norge har Zoe solgt jevnt godt, men ikke på langt nær like mye som litt større konkurrenter som Leaf, e-Golf og BMW i3.

Bilens litt sære ladekrav er nok den største årsaken.

I 2017 ble Zoe Norges 14. mest solgte bil. Etter halve 2018 har den rykket ned to plasser.

Les også: Dette er bilene som kommer

Økningen i Zoe-produksjonen betyr at nesten hele produksjonen av Renault Clio blir flyttet fra fabrikken i Frankrike til fabrikkene i Tyrkia og Slovenia.

Femte generasjon Clio, en av Europas mest solgte småbiler, forventes å bli presentert på tampen av 2018.