HEMMELIG: Mercedes tester for tiden en prototype av en stor sedan med elmotor. Den vil trolig være på veiene i 2021. Deres første rene elbil, EQC (bildet), er nå produksjonsklar.
HEMMELIG: Mercedes tester for tiden en prototype av en stor sedan med elmotor. Den vil trolig være på veiene i 2021. Deres første rene elbil, EQC (bildet), er nå produksjonsklar.

Spionbilder av stor el-sedan fra Mercedes:

Tar opp kampen med Tesla-legenden

Verdens yngste bilprodusent revolusjonerte verden med sin Tesla Model S. Nå kommer en av verdens eldste bilprodusenter med en konkurrent.

Publisert Sist oppdatert

Ferske spionbilder av en elektrisk storsedan fra Mercedes-Benz, betyr at angrepet på legenden Tesla S er i gang for fullt også på dimensjoner, ikke bare drivlinje.

Mercedes er som kjent bare et par måneder unna lansering av sin elektriske SUV, EQC.

Ikke så lenge etter, skal etter planen EQA komme, en sporty el-bil i Golf-størrelse.

Les også: Er dette årets elbil?

Hittil har Jaguar med sin I-pace – som blir å se på veiene i løpet av høsten - liknet mest på en Model S. Selv om begge faktisk er kombicoupeer, likner spesielt Model S mest på en klassisk sportssedan. Jaguaren er vesentlig mindre – og en del rimeligere.

Antydninger fra konsernledelsen i Mercedes tyder på at produksjonen av den nye el-sedanen vil starte i 2020 og at den vil komme på veien som 2021-modell.

Mercedes skal etter planen lansere 10 elektriske biler innen 2022.

Les også: Slik drømmer Daimler om elektrisk luksus

Versjonen av den kommende Mercedesen er naturligvis tungt kamuflert, men ser både lavere og slankere ut enn tilsvarende konsernsøsken med fossile motorer. Den har også designelementer, blant annet speilhus, som vi kjenner igjen fra prototyper av den nå produksjonsklare EQC.

Bilen får trolig navnet EQS.

I tillegg til de dyreste versjonene av Tesla Model S, nevnes en kommende elektrisk utgave av Volkswagens luksussedan, Arteon, som en hovedkonkurrent.