UT AV MØRKET: I et litt dunkelt utstillingslokale i Oslo kan noen få interesserte kikke på – og sitte i – denne svarte utgaven av EQC. Foto: Øivind A. Monn-Iversen
UT AV MØRKET: I et litt dunkelt utstillingslokale i Oslo kan noen få interesserte kikke på – og sitte i – denne svarte utgaven av EQC. Foto: Øivind A. Monn-Iversen

Eksklusiv visning av Mercedes EQC:

Nå er den offisielt i Norge

Et drøyt halvår før de første bilene er ute på veiene, kan de største norske entusiastene endelig få se Mercedes EQC i levende live.

Publisert Sist oppdatert

Mercedes henger noen måneder etter Audi i lanseringen av konsernets store elbilnyhet, SUV’en EQC.

Mens de første demoutgavene av Audi e-Tron allerede kan sees i gatene, har Mercedes kommet så langt at de kan vise den første EQC på norsk jord i Oslo denne uken.

I hvert fall første gang offisielt, uten kamuflasje og diverse hemmelighetskremmeri. Men også høyst stillestående.

Og bare for en eksklusiv lukket forsamling mennesker som har tegnet seg på reservasjonslister for det som i en fossil verden ville vært en evighet siden, men som i utslippsfrihetens tegn bare er et øyeblikk for dem som vil ivareta evigheten.

Og interessen er enorm.

Les også: Her er den!

Fullbooket

– På tre minutter hadde vi fullbooket 650 plasser til visningen. Så da måtte vi arrangere en visning til, sier informasjonssjef Audun Hermansen i Mercedes til Motor.no.

Det er i øyeblikket gjort 2300 reservasjoner på bilen. Disse koster 20.019 kroner per stykk.

Mercedes i Norge er forsiktige med å lansere datoer for når de endelige bestillingene kan gjøres og når de første leveringene av kundebiler vil skje. Men etter det Motor vet, vil det første trolig skje sent på vårparten – og leveringene på sensommeren.

Les også: Slik er bilprodusentenes elbilplaner

Prioritert – tross alt

De norske kundene befinner seg i en liten prioritert kvintett, sammen med tyskere, amerikanere, kinesere og engelskmenn.  

Da betyr det at den eksklusive delen av elbilsegmentet – med firehjulstrekk, hengerfeste og reelle priser fra rundt 800.000 kroner og oppover - ekspanderer kraftig. Fra før har vi Tesla S og X og Jaguar I-Pace. I løpet av et drøyt halvår får vi også Audi e-Tron og Mercedes EQC.