MOT TOPPEN: Volkswagen lanserer en ny generasjon Touareg med påstanden om at det er «en av verdens sikreste og mest komfortable biler».
MOT TOPPEN: Volkswagen lanserer en ny generasjon Touareg med påstanden om at det er «en av verdens sikreste og mest komfortable biler».

Ny Touareg klar for Norge:

Hva er det beste Volkswagen kan tilby?

Nå kommer svaret på hva som er det beste Volkswagen kan tilby. Tredje generasjon Touareg er klar i butikkene, med en startpris på 863.300 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Volkswagen presenterer den nye stor-SUV’en som selve flaggskipet i sin flåte.

Den kommer i to varianter i Norge – begge 3,0 liters, sekssylindret TDI-motor med henholdsvis 286 og 231 hestekrefter.

De 4878 millimetrene fra ende til annen rommer det ypperste bilgiganten kan levere:

Bilen er lengre (77 mm), bredere (44 mm) og lavere (7 mm) er forrige generasjon, men samtidig 100 kg lettere. Bagasjevolumet er opp 113 liter til 810 liter, med trekkkraft til henger på inntil 3,5 tonn.

Les også: Har Bosch revolusjonert diesel-teknologien?

 

 

Det er første VW-modell med fullt ut digitalisert instrumentløsning, med høy grad av personlige innstillinger, pluss induktiv lading av telefoner. Infoskjermen kan fås i 12 og 15 tommer. Bilen har 4-soners klimaanlegg og skinninteriør som standard, mens massasjefunksjon i setene kommer som tilvalg.

VW lover sitt hittil beste utbud av førerassistanse – med filholder, viltvarsling og autobrems, samt interaktive LED-lykter i front som lyser på eventuelle personer som er i faresonen foran bilen og varsler både føreren og personen foran bilen. Informasjonen kommer opp i head-up displayet som kommer opp på frontruten.

– Nye Touareg er en av verdens sikreste og mest komfortable biler, skriver VW i en pressemelding.

Kjørekomforten ivaretas med firehjulsstyring og aktiv luftfjæring med hydraulisk krengningsstabilisator. CO2-utslippet for innstegsmodellene er på 173 g/km.

Les også: Laveste nybilsalg siden 2009