SKAL NED: Volkswagen-sjef Herbert Diess jobber for at bilkonsernet skal slippe ut mindre CO2 i årene fremover. Foto: Volkswagen AG
SKAL NED: Volkswagen-sjef Herbert Diess jobber for at bilkonsernet skal slippe ut mindre CO2 i årene fremover. Foto: Volkswagen AG

Står bak 2 prosent av verdens CO2-utslipp:

Volkswagen er miljøverstingen

Volkswagen-gruppens biler slipper ut nesten like mye som hele Tyskland, og er alene ansvarlig for 2 prosent av CO2-utslippene i verden.

Publisert Sist oppdatert

Det sier bilfabrikantens strategisjef Michael Jost til det tyske næringslivstidsskriftet Wirtschaftswoche.

– Vi har regnet ut hvor mye av de globale CO2-utslippene Volkswagen-gruppen står for. Bilene står for nesten 1 prosent og lastebilene står for 1 prosent, sier Jost.

Les også: Lanserer ny plattform for billig-elbil

Til sammenligning står Tyskland for 2,2 prosent av CO2-utslippene i verden, og ligger på sjetteplass på listen over landene med størst utslipp, ifølge tall fra Global Carbon Project.

Volkswagen-sjef Herbert Diess sa i et møte med sine ansatte i forrige uke at selskapet ønsker å redusere utslippsandelen de står for til null innen 2050.

Konsernet har vært trege med å gjøre bilene sine elektriske, men planlegger fram mot 2025 å lansere rundt 50 nye elbilmodeller.

Les også: Tror på 70 prosent biler med forbrenningsmotor i 2030

(©NTB)