SPENT: Konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen er naturligvis spent på hvordan den nye bildelingstjenesten blir mottatt i markedet.
SPENT: Konsernsjef Bjørn Maarud i Bertel O. Steen er naturligvis spent på hvordan den nye bildelingstjenesten blir mottatt i markedet.

Ny bildelingstjeneste fra Bertel O. Steen:

Nå kan du få en Mercedes på deling

Lyst til å låne en strøken bil en gang i blant? En ny bildelingstjeneste skal gjøre det enkelt for borettslag og sameier å dele biler.

Publisert Sist oppdatert

Det er drøye 111 år siden Bertel O. Steen formidlet sin første bil. Den gangen kunne man trygt si at man så en «bil i blant».I 2018 har ordene fått ny og moderne mening.

Biliblant er navnet på konsernets nye bildelingstjeneste i samarbeid med Boligbyggelaget USBL. Tjenesten skal gi beboere i sameier og borettslag tilgang på biler uten å eie.

Bilene er naturligvis Bertel O. Steens egne merker, altså Mercedes, Peugeot, Citroën, Kia, DS eller sistemann i familien – Opel.

Les også: Norges største bilselger med deletjeneste

En avgjørende fordel med tjenesten er at bilene står parkert i borettslagets egen garasje, viser svarene som har kommet fram under en pilotperiode i utvalgte borettslag og sameier. Planen er at stadig flere skal bli en del av tjenesten.

Reservasjon og tilgang til den enkelte bilen foregår via en mobilapp. Brukerne har meldt tilbake at tjenesten er både kostnads- og tidsbesparende.

– Bildeling er en ny form for bilhold. Med tjenesten som vi nå leverer vil vi kunne se starten på noe nytt og spennende, nemlig mulighet til å komme seg rundt på en lettvint måte selv om du ikke ønsker å eie egen bil, sier Bjørn Maarud, konsernsjef i Bertel O. Steen.

Les også: Slik er bilprodusentenes elbilplaner