NEKTES: Roar Knudsen (med skiltet) og Knudsen Dørfabrikk får ikke bruke bilskiltet de betalte 9000 kroner for. Her er bedriftseieren med deler av staben. Foto: Knudsen Dørfabrikk
NEKTES: Roar Knudsen (med skiltet) og Knudsen Dørfabrikk får ikke bruke bilskiltet de betalte 9000 kroner for. Her er bedriftseieren med deler av staben. Foto: Knudsen Dørfabrikk

Frustrert bedriftseier på Vestlandet:

Betalte 9000 kroner for skilt han ikke får lov å bruke

Dørfabrikkeieren nektes å bruke bilskiltene han har betalt 9000 kroner for. Nå endrer vegvesenet nettsidene sine. Leasede biler kan ikke ha personlig bilskilt.

Publisert Sist oppdatert

Knudsen Dørfabrikk i Skånevik i Hordaland ville profilere bedriften med eget registreringsskilt på firmabilen, som myndighetene åpnet opp for i fjor.

Daglig leder Roar Knudsen betalte derfor 9000 kroner for skiltet med de tre bokstavene «DØR» på.

– Men da vi skulle hente skiltene på trafikkstasjonen fikk vi beskjed om at vi ikke får lov å bruke skiltene på firmabilen, sier Knudsen.

Nå ligger skiltene i vinduskarmen på fabrikken, og bedriftseieren har tapt 9000 kroner.

Les også: Disse 740 bilskiltene får du ikke bruke

Ikke på leasede biler

Årsaken viser seg å være en mangel i bestillingssystemet til vegvesenet. For å kunne bestille personlig bilskilt må man logge seg inn som privatperson eller firma. Har man biler som man kan bruke et personlig bilskilt på, for eksempel privatbilen, får man bestilt og betalt.

Knudsen skulle imidlertid ikke ha skiltet på privatbilen sin, men på den profilerte firmabilen – som er leaset.

– Leasede biler kan ikke ha personlig registreringsskilt såfremt ikke leasingselskapet søker om det selv, forklarer Elma Sulic, kontorleder ved kontor for kjøretøygodkjenning og registrering i Vegdirektoratet.

Les også: Slik kan avgiftshopp ramme bensin- og dieselfavorittene

Endrer nettsidene

Knudsen hevder han ikke fikk beskjed i bestillingsprosessen at han ikke kan ha skiltene på firmabilen.

– Det stemmer. Vi har ikke nevnt spesifikt at personlig bilskilt ikke kan brukes på leasede kjøretøy. Vi ser imidlertid at det kan være en nyttig presisering å ta dette inn på nettsidene våre, og vi vil nå endre teksten, sier Sulic.

– Dette er jo et nytt tilbud, og vi gjør justeringer underveis.

Les også: NS-skilt er fortsatt forbudt

– Kan klage

Det er først når bestillingen om personlig bilskilt er gjort, og man har betalt avgiften på 9000 kroner, bileieren må knytte skiltet til den bilen han ønsker å ha skiltene på.

– Da vi skulle hente skiltene fikk vi ikke bare beskjed om at de ikke kunne brukes på firmabilen. Det var også så vidt vi fikk dem med oss, forteller Knudsen oppgitt.

Han håper å kunne heve kjøpet. Men har fått avslag fra vegvesenet.

– Jeg forstår kundens situasjon. Han har mulighet til å klage til oss i Vegdirektoratet, sier Sulic.

– Har dere gitt klagere medhold og refundert pengene?

– Ja, det har skjedd. Da får man tilbake hele beløpet, pluss renter.