UT I KULDA: Verdens beste Volvo? V90 Cross Country kuttes ut på det norske markedet.

Volvo kutter ut diesel og XC40 ladehybrid:

Nå er det slutt for tidenes kanskje beste Volvo

I løpet av 2022 avvikler Volvo salget av alle sine dieselbiler i Norge. Det nærmeste du kommer en av tidenes beste Volvoer etter dette, er baksetet i en politibil.

Publisert Sist oppdatert

Elektrifiseringen gir mange bilentusiaster støt. Nå kommer nyheten fra Volvo om at salget av de firehjulsdrevne dieselbilene V90 Cross Country og V60 Cross Country avvikles ganske umiddelbart. Siste bil blir solgt i løpet av 2022.

Satser på elbiler

Det samme skjer med ladehybriden av XC40, som i stor grad utelukkende selges i helelektrisk versjon. Og enda lavere blir andelen ladehybrider nå som også C40 er lansert.

– Vi satser på elbiler og de markedene som vokser, sier kommunikasjonssjef i Volvo, Erik Trosby.

GAMMEL DRØM: Det er ikke så mange år siden Volvo V60 Cross Country med diesel var selve drømmebilen for mange nordmenn.

Flest til politiet

Og dieselmarkedet er ikke et slikt marked. Spesielt V90 Cross Country har vært en av Motors favoritter, og en opplagt kandidat blant de beste bilkjøpene uten ledning.

Men i inneværende år ble det bare solgt rundt 500 av denne. De fleste av dem til politiet.

Etatens heldige sjåfører får lov til å kose seg i nye versjoner av V90 Cross Country i ytterligere to år, fram til januar 2024. Da går kontrakten med Volvo ut.

Entusiast

Men Volvos kommunikasjonssjef Erik Trosby påpeker overfor Motor at V90 Cross Contry fortsatt vil ligge inne i bestillingssystemene til Volvo, ettersom de fortløpende skal leveres ut til politiet.

Det skal altså være mulig for å en ihuga entusiast å bestille en diesel-Volvo også etter 2022.

Ny standard

Volvo skal etter planen lansere en elbil årlig fram til 2025. Og allerede i 2022 kommer en stor helelektrisk SUV. Volvo hevder at denne vil sette nye standarder for sikkerhetsteknologi.