NESTE SELVKJØRENDE: Ioniq 5 blir neste modell i Waymos flåte av biler som kjører selv.

Kjører på egenhånd:

Storkontrakt med selv­kjørende Ioniq 5 i USA

Hyundai og Waymo har inngått en avtale om et stort antall Ioniq 5-modeller som skal innlemmes i Waymos voksende flåte av selvkjørende biler i USA.

Publisert

Det skriver Automotive News.

Partene har ikke oppgitt nøyaktig hvor mange biler det dreier seg om, men Waymo har i øyeblikket 650 biler i drift i henholdsvis Phoenix i Arizona og i Bay Area rundt San Francisco.

Den velkjente elbilen fra Hyundai vil få sjette generasjons selvkjørings­teknologi fra Waymo, som nå forbereder kraftig opptrapping av aktiviteten med oppstart i Atlanta, Los Angeles og Austin.

Selv om det har vært problemer for mange av aktørene som kappes om storskala­lansering av selvkjørende biler, er trenden på ingen måte parkert i USA. 

Alphabet-eide Waymo er et av selskapene som mener de har los på god forretningsmodell, mens Tesla nå er helt i sluttfasen av forberedelsene til lanseringen av sin robotaxi.

Ingen overraskelse

Hyundai har lenge vært et av selskapene som snakket om robotaxi-utvikling, så det er på ingen måte overraskende at deres mest populære elbil nå kommer i en slik tjeneste.

Selskapene sier at testing skal starte opp i slutten av 2025.

Amerikanske myndigheters skjerpede straffetoll på kinesiske biler har skapt utfordringer for samarbeidet mellom Waymo og kinesiske Geely, som har planlagt å supplere Waymo-flåten med nye Zeekr-modeller. Selskapene opplyser likefullt at samarbeidet fortsetter.

Waymo er ikke det eneste selskapet som samarbeider med Hyundai om selvkjørende biler. Også Avride har testet Ioniq 5-modeller som kjører på egen hånd – både i Texas og i Seoul.