Audun & Benny svarer om bil:

Slik polerer du bilen blank – på en enkel måte

Polering er godt selvforsvar for bilen. Lakken får et beskyttende lag som gjør at bilen skinner og vasken blir enklere. Men er det vanskelig?

Publisert Sist oppdatert

Noe du lurer på om bil?

Send oss dine spørsmål til Benny & Audun på e-post til: redaksjonen@motor.no

Benny Christensen har jobbet med biler hele livet og har et lidenskapelig forhold til hvordan bilen ser ut. 

Hjemme på gårdsplassen står to gamle Volvoer og en sølvgrå Porsche. Vi spør ham om råd for enklest mulig polering av bilen.

– Polering er en viktig og ganske koselig jobb, svarer Benny. 

– Spesielt når vi har vasket bilen med litt sterke vaskemidler som flyverustfjerner eller insektsfjerner. Da vasker vi bort mye av vokslaget som beskytter lakken mot smuss og riper, forklarer han.

– Enkleste måte er å bruke en spraypolish. Da sprayer du på et tynt lag som du masserer inn med poleringsduk. La det tørke et par minutter før du polerer det av med et nytt stykke poleringsduk, forklarer Benny. 

SPRAYPOLISH: Benny anbefaler spraypolish og poleringsduk når du vil gjøre det enkelt.

Sol og skitt

Polering bør helst gjøres i overskyet vær. Direkte sollys kan gjøre at du får skjolder i overflaten. 

– Pass på at ikke du får støv og skitt på kluten du bruker. Da kan du ende opp med å lage nye riper i lakken, advarer Benny. 

– Ikke spar på klutene. Hvis det fester seg mye skitt er det bare å bytte til ny klut. Bruk sirkulære bevegelser når du polerer av voksen. Kikk langs siden på bilen for å avsløre helligdager. Og helt til slutt tar du perletesten. 

– Spyl på litt vann. Får du fine perler av vann som ligger utenpå lakken har du gjort en god jobb. Da er det bare å feire med en kopp kaffe, avslutter Benny som kan speile seg i den sølvgrå bakdøra på Porschen. Sjekk ut filmen øverst i saken for å se hvordan Benny polerer sin egen bil. 

PERLETESTEN: Får du slike perler når du spyler på vann har du gjort en god jobb.