SJARMERENDE? Det er delte meninger om «Nomi», men nå er det en oppgradering på gang.

Nio oppgraderer:

Nå kan hun småprate om nordmenns favorittema

Utviklerne i Nio har skjønt hvordan omdiskuterte «Nomi» skal sjarmere oss: La henne snakke om været.

Publisert

Det er snart tre år siden vi ble kjent med taleassistenten «Nomi». Etter vår test av Nios første modell i Norge, den store sjuseteren ES8 (les mer her), skrev vi at hun – vi antar det er en hun – bare er festlig i noen minutter:

«... blir fort slitsom, på grensen til enerverende. Hun følger hver bevegelse du gjør, akkompagnert av en slags gnikkelåt når hun vrir på hodet ... i praktisk bruk er hun ikke bedre i norsk enn en busslast turister med kinesisk-norsk lommeparlør.»

Flinkere

Siden har Nomi modnet. Da vi testet Nio EL7 (les mer her) i fjor høst, skrev vi dette:

«Taleassistenten Nomi har for øvrig tatt vår kritikk til etterretning, og oppfører seg mer sympatisk. Flinkere er hun definitivt også blitt, uten at vi dermed er spesielt begeistret for hennes selskap.»

OPPGRADERT: Nio ET5 Touring er blant modellene som nå får muligheten til enpedalskjøring.

Personlighet

Og da vi testet Nio EL6 (les mer her) tidligere i vår, hadde forholdet utviklet seg videre. Faktisk var det litt trist å registrere at en ny Nio kom uten «Nomi», at hun var redusert til et kryss i utstyrslista, strippet for personlighet. Som et hengerfeste eller et sett vinterhjul:

«Hun har utviklet seg fra en irriterende tenåring til en moden og hjelpsom kompis. Det er faktisk så vi hadde vurdert å betale 6000 kroner for å ha Nomi fysisk til stede på instrumentpanelet, så sympatisk har hun faktisk blitt.»

Enpedal

Og nå skal hun altså kunne snakke om ulike personlige interesser som sport og reiser – eller været. 

Dette inngår i en større oppgadering fra Nio. Modellene ET7, EL7, ET5 og ET5 Touring får også muligheten for enpedalskjøring, mens navigasjonssystemet nå skal gi mer nøyaktige beregninger for batterirekkevidde. 

En karaokeapp er blant nyhetene som skal gi mer underholdning – kanskje ikke for alle – underveis.