BESKYTTET: Fords nye app skal varsle føreren om noen forsøker å bryte seg inn i eller åpne bilen ulovlig.
BESKYTTET: Fords nye app skal varsle føreren om noen forsøker å bryte seg inn i eller åpne bilen ulovlig.

Ford lanserer appen SecuriAlert:

Mobilen varsler hvis noen prøver å stjele bilen

Biltyvene får det vanskeligere: Ford introduserer en app som varsler føreren ved forsøk på innbrudd – også uten at alarmen går.

Publisert Sist oppdatert

Andre bilprodusenter har apper som varsler hvis alarmen går på bilen. Og Tesla har sin mer avanserte Sentry Mode, en funksjon der bilens teknologi kan registrere mistenkelige aktiviteter rundt bilen, automatisk sette i gang filmopptak og varsle eieren via Tesla-appen.

Det finnes også diverse ettermarkedsløsninger, for eksempel fra Viper eller CarLock, som ofte inkluderer GPS-sporing av kjøretøyet.

Ford får nå et system som plasserer seg teknisk et sted mellom disse, men nærmere førstnevnte. Ford-kunder som har en bil med modem og FordPass-app vil nå få muligheten til å motta et varsel på mobiltelefonen om noen forsøker å komme seg inn i bilen deres.

Varsler om innbruddsforsøk

Ford skriver i en pressemelding at SecuriAlert kan gi bilens eier et varsel dersom noen forsøker å åpne en dør eller få tilgang til bilen med en klonet nøkkel.

Aktivering eller deaktivering foregår direkte fra mobiltelefonen.

Tjenesten blir tilgjengelig for Ford personbilkunder som har FordPass Connect-modem og FordPass-app på sin mobiltelefon, via en Over The Air-oppdatering (OTA, eller trådløs oppdatering via nettet) .

– Målet er å gi kunden rask beskjed om noe skjer med bilen når de ikke kjører den eller er i nærheten av den, sier Richard Bunn, som er direktør for tilkoblede løsninger mot sluttkunde hos Ford Mobility i Ford Europa.

Mer enn varsel om alarm

På samme måte som i andre tjenester av lignende type får du informasjon i appen når en alarm har gått og hvorfor den er utløst. Du kan også se hvor bilen befant seg sist.

Men i tillegg: Hvis noen forsøker å åpne en dør med en nøkkel når systemet er aktivert, noe som vanligvis ikke ville utløst en vanlig alarm, vil SecuriAlert sende en alarm.

Dette kan være spesielt nyttig dersom noen forsøker å komme seg inn i en bil med en klonet eller stjålet nøkkel, ifølge Ford.

Fords promo-video forklarer SecuriAlert slik: