LØSNINGEN FOR NORGESFERIEN? Denne bobilen får et ekstra soverom over taket ved behov, det er nemlig oppblåsbart.

Genialt bobilkonsept fra Bürstner:

Her er bobilen med ekstra soverom – i 2. etasje!

Under mottoet «Reis kompakt, bo stort» viser bobilprodusenten Bürstner et besnærende konsept med variabel planløsning.

Publisert

I 2019 viste bobilprodusenten Hymer frem et interessant konsept kalt VisionVenture: En ganske røft utseende bobil som åpenbart var designet for å appellere til den eventyrlystne.

Bürstner Lyseo Gallery, som du ser her, er en mer sivilisert og normalt utseende bobil, men den viderefører noen av tankene fra konseptbilen – og den mest interessante er utvilsomt et ekstra soverom som er plassert over taket.

Bürstner er et av merkene i Hymer-gruppen, som er en av Europas største produsenter av bobiler og campingvogner.

Mer plass, samme størrelse

Lyseo Gallery er 689 centimeter lang, og med én etasje i utgangspunktet plasserer den seg i det som kalles B+/C-klassen.

Den tilgjengelige ekstra etasjen gir den likevel like mye innvendig plass som C-klassebobilene i full størrelse, ifølge Bürstner. Hvorav slagordet: «Reis kompakt, bo stort».

For å pumpe opp ekstrarommet der oppe, som er tilgjengelig via en liten trapp, trykker man på en knapp. Da fylles veggene med luft takket være en innebygget luftkompressor.

Det skal ta halvannet minutt å forvandle taket over førerkabinen til ekstra soverom på denne måten.

KLASSEREISE: Slik ser det ut inne i det ekstra oppblåsbare soverommet på toppen.
INSPIRASJONEN: Hymer viste konseptbobilen Hymer VisionVenture i 2019.

Pumpes opp og overvåkes

Når taket er hevet, overvåkes lufttrykket kontinuerlig av sensorer og veggene fylles automatisk med mer luft ved behov. Denne prosessen skal ifølge produsenten være nær lydløs.

Bürstner forsikrer at forsterkninger i veggene vil hindre at taket faller ned på innboerne dersom veggene skulle bli punktert ved et uhell.

Bobilen for øvrig inneholder alle de smarte løsningene og den gode plassutnyttelsen man forventer i denne klassen i dag.

Per nå er Lyseo Gallery vist som førproduksjons-showbil, men planen er at den skal i produksjon til neste år og vil bli å se på veien i løpet av 2022.