TILBAKEKALLING: Dolphin er en av to BYD-modeller som kalles tilbake på grunn av mulig feil med styringssystemet.

BYD tilbakekaller:

Frykter feil kan skape brann­fare i kinesisk elbil

BYD har tilbakekalt nær 100.000 Dolphin og Atto 3-modeller på grunn av en feil med styringskontrollen som kan gi brannfare. Det er uklart om eksportmodeller er rammet.

Publisert

I første omgang har selskapet varslet tilbakekalling for nær 100.000 eksemplarer av Dolphin og Yuan Plus (kalles Atto 3 utenfor Kina), to av det kinesiske markedets bestselgende billigmodeller, skriver Electrek.

Det har blitt registrert problemer med en defekt enhet i den elektroniske servostyringen. Svakheten kan forårsake små sprekker som fører til overoppheting og kortslutninger, som igjen øker brannfaren, ifølge kinesiske transportmyndigheter.

Tilbakekallingen omfatter 96.714 biler, produsert mellom november 2022 og desember 2023, og er den i særklasse største tilbakekallingen BYD har måttet gjøre til nå. 

Men det er bare andre gang selskapet har måttet kalle tilbake, første gang var i 2022. Tilbakekallinger skjer betydelig oftere for de fleste andre merker.

Begge modellene er eksportert i store antall ut av Kina, men selskapet har ikke sagt om feilen også er oppdaget på biler i andre markeder.