OFFENSIV: Cupra Tavascan går rett inn i den tøffeste bilklassen.

Prisen klar for Cupra Tavascan:

Selvsikker nykommer – blir dyrere enn Model Y

Cupras ambisjoner er like frekke som utseendet: Den antatte bestselgeren ender godt over Norges mest solgte i pris.

Publisert Sist oppdatert

Ser man på salgstallene – og det gjør alle i bilbransjen – så er fortsatt Tesla Model Y sjefen i klassen av romslige familiebiler til litt over momsgrensen.

En Model Y Long Range med firehjulsdrift koster i skrivende stund 483.000 kroner, inkludert hengerfeste. Cupra lanserer sin antatt mest solgte versjon av Tavascan til 540.000 kroner. 

Så må man selvsagt dypere ned i ustyrslistene for å finne den relevante prisforskjellen, basert på egne ønsker.  

Står seg godt

– Ser du på prisen og utstyrslista, står den seg særdeles godt i konkurransen mot hvem enn det måtte være, sier Joachim Næss, produktsjef for Cupra hos importør Møller.

Den antatt mest populære Tavascan-versjonen har tilleggsbetegnelsen VZ Adrenaline, som betyr firehjulstrekk og alt tilgjengelig fabrikkmontert ekstrautstyr. 

Større hjul

Det betyr blant annet elektrisk justerbare sportsseter, head-up-display, panoramatak og 21 toms sommerhjul. Med vinterhjul og hengerfeste, ender denne på 589.000 kroner.

Model Y i rimeligste versjon med firehjulsdrift, har hengerfeste, panoramatak, skinnaktige seter og hvit metallic lakk inkludert i prisen. Legger vi på større 20-toms hjul (18.500) og den dyreste lakken (rød eller sølv metallic til 24.000), ender vi på 555.000 kroner.

Hengerfeste og farge

Startprisen for Tavascan er 470.000 kroner, inkludert frakt og levering. Modellen leveres med to ulike drivlinjer – 286 hester og bakhjulsdrift, eller 340 hester og firehjulsdrift – og i fire utstyrsversjoner:

– Alt kunden trenger å ta stilling til, er valg av farge og behov for hengerfeste, sier Næss.

Motor prøvekjørte Tavascan i Barcelona i vår. Les mer her.