FLYR HØYT: De første testene av markedets rimeligste elbil, er positive.

Elbil til 200.000:

Billigbilen roses etter de første testene

Markedets rimeligste elbil byr på mer enn man tror. De første testene er svært positive.

Publisert

Leapmotor To3 har fem dører, plass til fire, rekkevidde på rundt 260 kilometer – og en pris som vipper rundt 200.000 norske kroner. De britiske magasinene Autocar og Auto Express har testet billigbilen og konkluderer med at dette er en fullverdig bil.

Auto Express gir den faktisk fire av fem oppnåelige poeng. Og Autocar mener bilen er mye bedre enn Dacia Spring – som hittil har vært en slags målestokk for de rimeligste elbilene.

Utstyrsnivået

Modellen roses for romsligheten i kupéen, utstyrsnivået og at man får mye for pengene. Den negative kritikken går på materialkvaliteten i interiøret, lite bagasjevolum (290 liter) og at dette er en helt ukjent kinesisk modell.

I Norge vil ganske sikkert modellen så vidt presses under 200.000 kroner – hvis den kommer. 

Leapmotor eies av Stellantis, som har 14 øvrige merker – blant annet Peugeot, Opel, Jeep, Fiat og Citroën. 

Også Citroën

Stein Pettersen, PR og informasjonsdirektør for Stellantis i Norge, sa følgende til Motor tidligere i sommer.

– Leapmotor er et eget agentur. Det er naturlig nok vanskelig for meg å kommentere hvilke planer Stellantis eller Bertel O. Steen har for Leapmotor eller andre agenturer.

Bertel O. Steen kommer for øvrig med en svært rimelig bil på norske veier innen nyttår: e-C3 (les Motors prøvekjøring her), men den blir fort 50.000 kroner dyrere enn Leapmotor.